Одеський суд остаточно вирішив долю колаборанта Сальдо

Одеський суд остаточно вирішив долю колаборанта Сальдо


Колаж Інтента

Одеський апеляційний суд визнав виним так званого "губернатора Херсонської області" Володимира Сальдо у державній зраді та колабораційній діяльності.

Про це повідомили у пресслужбі Малиновського районного суду Одеси.

Так, ухвалою Одеського апеляційного суду залишено без змін вирок Малиновського райсуду від 8 листопада 2023 року. Тоді судді визнали винним Володимира Сальдо у державній зраді, колабораційній діяльності та запереченні збройної агресії російської федерації.

Обвинуваченому призначено покарання у вигляді 15 років позбавлення волі з конфіскацією майна, а також заборонено займати певні посади.

Справа розглядалася колегією під головуванням судді Черевко С.П., за участі суддів Непоради О.М. та Засядьвовк О.Д.

Зазначимо що судовий розгляд відбувся за відсутності обвинуваченого, водночас суд вжив усіх заходів для того, аби викликати обвинуваченого на судові засідання.

Що відомо про справу Сальдо

Після початку повномасштабного вторгнення Володимир Сальдо виявив проросійську позицію. 17 березня 2022 року Офіс генпрокурора відкрив провадження щодо держзради через створення так званої окупаційної "влади" в Херсонській області.

Після тимчасової окупації Херсона його призначили так званим головою окупаційної адміністрації міста. У червні 2022 року Сальдо отримав російське громадянство від окупаційної адміністрації Херсона. У вересні того ж року він брав участь у псевдореферендумі за так зване "приєднання до складу рф.

Працівники ДБР у взаємодії із Херсонською обласною прокуратурою провели обшук у головного колаборанта Херсонської області. В його маєтку та за місцем проживання поплічників зрадника виявлено документи рф з прямими вказівками до вчинення злочинів проти України.

11 травня 2023 року ВАКС конфіскував майно Володимира Сальдо.

Фонд держмайна виставив на продаж конфісковані апартаменти херсонського зрадника, які знаходяться в Аркадії. Торги були заплановані на 17 квітня, проте вони не відбулися через відсутність потенційних покупців. Тоді стартова ціна квартири складала 3 мільйони 749 тисяч 200 гривень.

Після цього Фонд держмайна повторно виставив на продаж квартиру Сальдо зі зниженою ціною. Новий аукціон заплановано на 25 травня. Нова вартість квартири - один мільйон 870 тисяч гривень.