В Обухові сімейні лікарі надаватимуть послуги з психічного здоров’я

В Обухові сімейні лікарі надаватимуть послуги з психічного здоров’я


В Обухові сімейні лікарі надаватимуть послуги з психічного здоров’я

Лікарі первинної ланки у Обухівській громаді проходять навчання, аби надавати допомогу пацієнтам, котрі мають проблеми з психічним здоровʼям

Про це повідомляє інформаційний портал "Моя Київщина" із покликанням на канал Обухів first!

Викладачі Тренінгового центру впровадження компетентнісного підходу в загальній лікарській практиці проводять в Обухові цикл тематичного удосконалення "Курація пацієнта з депресією в загальній лікарській практиці за принципами керівництва mhGAP". Це покликано підвищити знання і удосконалити навички надання медичної допомоги людям з порушенням ментального здоров`я в умовах постійного стресу, як повідомляють в Обухівській БЛІЛ.

Фахівці первинної ланки – спеціалісти першого контакту. Вони перші, хто зустрічає людину зі скаргами та оцінює її стан, надає ранню чи невідкладну психологічну підтримку. А у разі необхідності передати людину з розладами ментального здоров’я до відповідного "вузького" спеціаліста.

Нагадаймо, що в Обухові в ГО "ТРИ КОТЕ" презентували проєкт "Створення Простору екологічного діалогу", покликаний посилити згуртованість громади, а також сприяти інтеграції внутрішньо переміщених осіб.