До "Армії відновлення" залучили вже 55 тисяч безробітних



відновлення

Державна служба зайнятості видала 54,67 тис. направлень на виконання суспільно корисних робіт у межах проєкту "Армія відновлення". На оплату за їх виконання спрямували 371 млн₴

Про це повідомляє держслужби зайнятості у Telegram.

За її даними, із 1 жовтня 2022 року і станом на сьогодні участь у суспільно корисних роботах взяли 54 676 українців із 19 областей.

Найбільше направлень на роботу видано на Харківщині (10 138), Полтавщині (7 781), Донеччині (6 540), Київщині (6 057) та Чернігівщині (6 047).

До Армії відновлення залучили вже 55 тисяч безробітних 01

Види суспільно корисних робіт залежать від потреб конкретного регіону. Керівництво областей визначає, які роботи потрібні в регіоні, повідомляє про це Центр зайнятості, який пропонує безробітним, що стоять на обліку в центрі, долучитись до виконання таких робіт.

Із цими людьми укладається строковий трудовий договір на період виконання робіт. Оплата здійснюється відповідно до відпрацьованого часу в розмірі щонайменше 6700 грн в разі роботи повний місяць.

Найчастіше безробітних залучають до: робіт із забезпечення життєдіяльності громадян, що постраждали внаслідок бойових дій; розвантаження, фасування та доставки гуманітарної допомоги; плетіння маскувальних сіток, розбору завалів та розчищення залізничних колій та автомобільних доріг, які пошкоджені в результаті бойових дій.

Автор: Юлiя Недашківська