Голова Херсонської райради з сином торік отримали 46 тисяч як ВПО

Голова Херсонської райради з сином торік отримали 46 тисяч як ВПО


Фотоколаж: Інтент

Голова Херсонської районної адміністрації Михайло Линецький торік задекларував 46 тисяч гривень, які він та його син також Михайло отримали допомогу на проживання внутрішньо переміщених осіб.

Про це йдеться в декларації посадовця, оприлюдненій Національним агентством з питань запобігання корупції, повідомив Центр публічних розслідувань.

Також як дохід він задекларував заробітну плату голови райадміністрації — 1 мільйон 294 тисячі 431 гривню й стипендію доньки - 24 тисячі 350 гривень.

Їздить він на Mitsubishi Pajero 2012 року випуску.

З нерухомості в родини:

  • Житловий будинок Михайли Линецького площею 101,7 квадратного метра в селі Кохани Скадовського району Херсонської області.
  • Земельна ділянка 5,3 сотки в тому ж селі, що також належить Михайлу Линецькому.
  • Торгівельно-розважальний центр та готель площею 1 тисяча 196,8 квадратного метра в Херсоні та земельна ділянка 4,4 сотки там же.

А також Михайло Линецький орендує житловий будинок у Херсоні.

Готівкою Михайло Линецький та його дружина Тетяна зберігали 450 тисяч гривень, 7,5 тисячі доларів США та 6,8 тисячі євро.

Також донька посадовця зберігала 3,5 тисячі євро, а син — 3 тисячі.

Раніше заступниця голови Херсонської обласної військової адміністрації Ольга Малярчук вказала в декларації за 2023 рік наявність у співвласності квартири в Миколаєві площею 54,6 квадратного метра, другим співвласником якої є її чоловік.

Дружина першого заступника голови Херсонської військової адміністрації Інна Бутрій та її діти Данило й Каміла отримали у 2023 році допомогу на проживання внутрішньо переміщених осіб на загальну суму 96 тисяч гривень.

Родина керуючої справами виконавчого комітету Херсонської міської ради Тетяни Турчини у 2023 році зареєструвала заощадження у вигляді 18,6 тисячі доларів США готівкою в самої посадовиці й 22 тисяч доларів в її чоловіка Валерія Турчина.

Заступник Херсонського міського голови Дмитро Шпорт у 2023 році отримував заробітну плату в трьох відомствах й взяв у користування квартиру.

Тим часом очільник Херсонської міської військової адміністрації Роман Мрочко у 2023 році задекларував майно дружини Інни, яка не фігурувала у декларації за 2022 рік.

Заступник міського голови Херсона Віталій Бєлобров та його дружина отримали у 2023 році 21 тисячу гривень благодійної допомоги від Департаменту праці та соціальної політики Одеської міської ради, а також Світлана Бєлоброва отримала благодійну допомогу від "Благодійного фонду "Запорука" — 8 тисяч.