Розікрали 300 мільйонів на будівництві військових складів: Підозрюють Микитася та ексзаступника начальника Генштабу (оновлено)



микитась

Правоохоронці повідомили про підозру екснардепу, колишньому першому заступнику начальника Генерального штабу ЗСУ, а також ще чотирьом особам у заволодінні коштами Міноборони на суму понад 307 млн₴

Про це повідомляє пресслужба Національного антикорупційного бюро.

Слідство встановило, що у 2018 році Міністерство оборони уклало з підконтрольними народному депутату компаніями контракти на будівництво до 2021 року захищених складів зберігання ракет та боєприпасів ЗСУ на близько 3 млрд₴

Зазначається, що частиною цих коштів нардеп планував заволодіти. Проте йому заважали законодавчі обмеження, які дозволяли Міноборони сплачувати аванс у сумі лише 30% від річного обсягу робіт.

"З метою реалізації злочинного наміру нардеп та його помічник шляхом залучення службових осіб вищого та старшого офіцерського складу ЗСУ забезпечили прийняття змін до постанов КМУ, які дозволяли перерахування авансу на будівництво у розмірі 80% від загальної вартості контрактів", – йдеться у повідомленні.

Розікрали 300 мільйонів на будівництві військових складів: Підозрюють Микитася та ексзаступника начальника Генштабу 01

Зрештою протягом листопада-грудня 2018 року на рахунки підконтрольного депутату товариства Міноборони перерахувало понад 307 млн₴

Утім, будівництво об’єкта, який мав би підсилити обороноздатність країни, фактично не розпочали, а виділені кошти вивели на рахунки інших підконтрольних компаній.

Дії підозрюваних кваліфіковано за ч. 5 ст. 191 та ч. 2 ст. 364 КК України. Наразі вирішується питання щодо обрання підозрюваним запобіжного заходу.

Правоохоронці не уточнюють імені колишнього депутата, але за даними Інтерфакс-Україна, йдеться про Максима Микитася.

Автор: Юлiя Недашківська