Замість ремонтувати — здавали ворогу координати: на Харківщині затримали коригувальників вогню



Затримані

Працівники Служби безпеки України затримали двох чоловіків. Вони під виглядом ремонтників наводили російські удари на позиції Збройних Сил України під Харковом.

Про це повідомили в офіційному "Telegram"-овому каналі СБУ.

"У результаті спецоперації у прифронтовому регіоні нейтралізовано агентурну групу російської розвідки, яка готувала серію повітряних атак на позиції ЗСУ. Серед основних цілей агресора були фортифікаційні споруди та укріпрайони українських військ, які обороняють обласний центр", – зазначили у відомстві.

Правоохоронці з’ясували, що для удару по місцях базування ЗСУ ворог планував застосувати надважкі керовані авіабомби. Для того, щоб реалізувати такий план, росіяни дистанційно залучили двох своїх поплічників з Харкова.

Двоє чоловіків під виглядом приватних ремонтників поодинці їздили по області. Вони приховано фіксували місця базування українських Сил оборони та розташування оборонних ліній.

Отриману інформацію фігуранти передавали через месенджер "зв’язковому" російської розвідки. Ним виявився місцевий житель, який у 2014 році виїхав до тимчасово окупованого міста Донецьк. Там він приєднався до спецназу російських військ. Саме цей чоловік мав передати спецслужбі окупантів актуальні координати для підготовки нового авіаудару по Харківщині.

"На фінальній стадії спецоперації обох зловмисників було затримано у власних помешканнях. Під час обшуку у них вилучено мобільні телефони, з яких вони комунікували з окупантами", – повідомили в СБУ.

Старшому агентурної групи росії повідомили про підозру за ч. 2 ст. 111 КК України – державна зрада, вчинена в умовах воєнного стану. Його спільнику також повідомили про підозру за ч. 2 ст. 114-2 ККУ – несанкціоноване поширення інформації про переміщення, рух або розташування ЗСУ за можливості їх ідентифікації на місцевості. Їм загрожує від 8 років тюрми до довічного ув’язнення.

Нагадаймо, що подружжя коригувальників, відповідальне за ракетний удар рф по лікарні у Херсоні, за матеріалами СБУ отримало 15 років за ґратами.

Ще більше гарячих та ексклюзивних новин – у нашому Telegram-каналі та Facebook!