Оновлено! На Миколаївщині зруйновано будівлю колишнього будинку культури

Оновлено! На Миколаївщині зруйновано будівлю колишнього будинку культури


ФОТО: Оперативне командування

На Миколаївщині у Первомайську внаслідок влучання шахеда частково зруйновано колишній будинок культури, виникла пожежа.

Про це повідомляє очільник Миколаївської ОВА Віталій Кім.

Учора, 8 травня, о 09:47 та 11:01 ворог завдав артилерійських обстрілів акваторії Очаківської громади. Постраждалих немає, — йдеться у повідомленні.

Також, 8 травня, о 23:20 ворог здійснив артилерійський обстріл на території Куцурубської громади.

Внаслідок влучення БпЛА типу "Шахед 136/131" 9 травня частково зруйновано будівлю колишнього будинку культури в Первомайську, Первомайської громади. Внаслідок вибуху почалася пожежа, яка охопила 200 квадратних метрів, на зараз зайняття ліквідовано. Постраждалих також немає.

Вночі та ввечері 4 травня ворог обстріляв Миколаївщину три рази. Під ударом опинилась Очаківська громада.

Російські окупанти спрямували п’ять безпілотників по Миколаєву вночі, 28 квітня. Три ворожі БпЛА влучили по готелю. На момент удару в готелі перебувало близько 30 людей, проте жертв та постраждалих вдалося уникнути завдяки тому, що адміністрація вчасно спустила всіх в укриття. В іншому готелі поруч вибито вікна, пошкоджено автомобілі. Крім того, пошкоджено об‘єкт інфраструктури.

За даними ОВА, 29 квітня, о 08:07 та 09:40 артилерійських обстрілів зазнала акваторія Очаківської громади. Також у період часу з 09:38 по 10:01 росіяни обстріляли з артилерії селище Рибаківка Коблівської громади. Внаслідок чого пошкоджено лінію електропередач біля бази відпочинку.

Крім цього, кількість жертв балістичного удару по узбережжю Одеси, який російські війська завдали увечері 29 квітня, зросла до семи осіб. 15 людей продовжують перебувати у лікарнях внаслідок російських ракетних атак по місту 29, 30 квітня та 1 травня. П’ятеро з них знаходяться у важкому стані. Поранені знаходяться в лікарнях міста та області.

Зокрема, у важкому стані наразі пʼятеро людей, серед яких 4-річна дівчинка, яка була поранена під час атаки на узбережжя Одеси 29 квітня. Ще десятеро дорослих перебувають у стані середнього ступеня важкості. Лікарі надають всю необхідну допомогу.

Під час обстрілів Херсонщини російські військові поцілили у житлові квартали населених пунктів області, зокрема пошкоджено багатоповерхівку та 91 приватний будинок. Були зафіксовані влучання в адмінбудівлі, навчальний заклад, газогін, а також сільгосптехніку, автобус та приватні автомобілі. Одна людина загинула, ще три - дістали поранення.