Академія внутрішніх справ оновить казарму за 95 мільйонів по завищених цінах



Читать на русском

Академія внутрішніх справ оновить казарму за 95 мільйонів по завищених цінах

Академія внутрішніх справ оновить казарму за 95 мільйонів по завищених цінах

Національна академія внутрішніх справ 16 листопада за результатами тендеру замовила ТОВ «Будмонтажсервіс I» реконструкцію казарми за 95 млн₴

Про це повідомляється у системі «Прозорро».

До кінця 2024 року мають реконструювати чоловічу казарму у Київській області, в тому числі інженерні мережі, а також влаштувати індивідуальний тепловий пункт та благоустроїти навколишню територію.

 queideeidrhiqhant

У підсумковій відомості ресурсів теплоізоляційні плити Rockwool Roofrock 30E товщиною 200 мм врахували по 1 685 грн/кв. м (тут і далі ціни вказано з ПДВ). Компанія «Itera Group» продає їх по 1 199 грн/кв. м, що на 29% дешевше.

Теплоізоляційні плити Rockwool Roofrock товщиною 100 мм враховано по 1 212 грн/кв. м. На сайті «Itera Group» їх пропонують по 599 грн/кв. м, що вдвічі дешевше.

Газобетонні блоки D500 розміром 600х300х200 включили в кошторис по 5 319 грн/куб. м. Інтернет-магазин «Київбуд» продає такі блоки по 3 150 грн/куб. м, що на 41% дешевше, а «Компанія Тривіта» пропонує їх по 126 грн/шт. Один блок має об’єм 0,036 куб. м, отже, один кубометр газоблоків від «Компанія Тривіта» коштує 3 490 грн/куб. м, що на 34% дешевше.

Металопластикові віконні блоки з невідомими характеристиками врахували по 7 059 грн/кв. м. Днями Академія внутрішніх справ замовляла вікна для ремонту юридичного ліцею імені Ярослава Кондратьєва по 6 229 грн/кв. м, що на 12% дешевше.

Стельові плити Амстронг розміром 600х600 мм товщиною 14 мм врахували по 673 грн/кв. м. Інтернет-магазин «БудДвір» продає такі плити по 82 грн/шт. Площа плити складає 0,36 кв. м. Отже, у перерахунку ринкова ціна плити складає 228 грн/кв. м, що втричі дешевше. Компанія «Bud-Platforma» пропонує їх по 89 грн/шт., тобто по 247 грн/кв. м, що на 63% дешевше.

Орієнтовна переплата складає 2,6 млн₴ На ці гроші можна зробити укриття в дитсадку.

Для участі в тендері треба було принести аналогічний договір про реконструкцію об’єктів будівництва класу наслідків не нижче СС2. «Будмонтажсервіс I» подав договір за 2011 рік із ПАТ «Укргідроенерго» про реконструкцію мостового переходу по спорудах Київської ГЕС.

Крім того, в період уточнень необхідно було виїхати на місце проведення робіт і скласти акт обстеження об’єкту за підписом представників сторін. Пропозиція без акту була б відхилена.

Анонімна фірма просила прибрати вимогу щодо акту. На її думку, вона є дискримінаційною, бо «з незалежних від учасника підстав уповноважена особа замовника може не допустити учасника до об’єкту за вказаною адресою в оголошенні та не підписати зазначений акт…».

Замовник відповів, що закон передбачає обстеження учасниками об’єкта будівництва. На його думку, воно «дозволяє учаснику виявити ризики будівництва, на місці визначитись з порядком застосування наявної матеріально-технічної бази і техніки та, відповідно, мати можливість максимально точно визначити свою цінову пропозицію, без подальшого її безпідставного корегування, що безумовно відповідає принципу максимальної економії та ефективності…».

Аналогічна вимога свого часу оскаржувалась в АМКУ по іншій закупівлі, й тоді колегія зобов’язала Теплицьку сільську раду Одеської області змінити тендерну документацію.

Конкурентом було київське ТОВ «Енергетично-дорожнє будівництво» Юрія Клімова.

Ректором Національної академії внутрішніх справ є доктор юридичних наук, професор, генерал поліції 1-го рангу Володимир Чернєй, уповноваженою особою – Костянтин Доценко.

Столичною «Будмонтажсервіс I» керує Михайло Палик, а володіє Андрій Гандзюк. Раніше співзасновниками також були Алла Гандзюк та ексдепутат Чернівецької облради з "Партії регіонів" Олександр Гандзюк. Із 2018 року фірма натендерила 1,3 млрд грн, найбільше – в «Київзеленбуду». Вона фігурує в низці кримінальних справ щодо парків «Київзеленбуду».

Андрій Гандзюк володіє ТОВ «Нашдім сервіс» із Сергієм Башлаковим, Золтаном Русанюком, Олегом Скляром та Едуардом Комковим, а також ТОВ «Вечір Телеком» та ТОВ «Кампус Телеком» із Валентином Шевчуком. Крім того, керує і володіє ТОВ «Студентські Мережі».

Автор: Ганна Кислякова

nashigroshi.org