Байден підписав законопроєкт про допомогу Україні

Байден підписав законопроєкт про допомогу Україні


Джо Байден.

Питання, що стосується пролонгації фінансування підтримки України, майже 6 місяців затягувалося республіканцями в Конгресі США, але після ухвалення Нижньою палатою , а згодом — Сенатом, документ передали на підпис американському лідеру Джозефу Байдену.

Про те, що цієї середи, 24 квітня, президентом США Джозефом Байденом «поставлено автограф» під проєктом закону, що передбачає виділення понад 60 млрд доларів для надання допомоги Україні, пише «НБН», посилаючись на відеоматеріал, який транслюється на офіційному YouTube-каналі TheWhiteHouse.

За словами Байдена, сьогоднішня середа стала гарним днем для приходу «миру у світ», оскільки щойно було підписано законопроєкт, що стосується виділення Україні військової допомоги. Подібне рішення зробить безпечнішим життя не тільки в Америці, а й в усьому світі, а також допоможе нашим партнерам [Україні] в захисті своєї суверенної території.

Зокрема, насамперед, США мають намір передати боєприпаси для ППО, артилерії та ракетних систем, не забувши й вантажі з бронетехнікою.

Раніше наш інформаційний портал писав про те, що Байден повідомляв, коли підпише законопроєкт про допомогу Україні, згадавши ХАМАС і Путіна.