Парламент Естонії закликав Естонську Православну Церкву порвати з московським патріархатом

Парламент Естонії закликав Естонську Православну Церкву порвати з московським патріархатом


Парламент Естонії на засіданні в понеділок, 6 травня, ухвалив заяву, що засуджує Московський Патріархат за підтримку спеціальної військової операції в Україні і закликав Естонську Православну Церкву Московського Патріархату (ЕПЦ МП) порвати зв’язки з Московським Патріархатом.

В ухваленій більшістю голосів заяві йдеться про необхідність визнання Московського Патріархату "інститутом, що підтримує воєнну агресію Російської Федерації", повідомляє Інтерфакс.

У ній наголошується, що "православні об’єднання і парафії також мають самостійно оцінити загрозу громадському порядку і своїм членам, яка походить від ворожої діяльності з надання впливу, і вжити необхідних кроків для припинення зв’язків з Московським Патріархатом".

Парламентарії вважають, що "в Естонській Республіці має бути збережено конституційне право на свободу віросповідання з урахуванням прав і свобод усіх людей, які тут проживають".

З пропозицією розірвати зв’язки Естонської Православної Церкви Московського Патріархату (ЕПЦ МП) з Російською Православною Церквою виступає і міністерство внутрішніх справ. Тут закликають ЕПЦ МП приєднатися до Естонської Апостольської Православної Церкви Константинопольського Патріархату.

«Аргумент»