Відновлення під обстрілами: Найєму та Кубракову знов виділяють мільярди *

Відновлення під обстрілами: Найєму та Кубракову знов виділяють мільярди


Нещодавно відбулась конференція “Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги”. Організаторами заходу виступило міністерство розвитку громад, територій та інфраструктури та видання “Українська правда”.

Як зазначають організатори конференції, Україну потрібно відновлювати уже зараз, не чекаючи на Перемогу. Розмір інвестицій у відновлення був оцінений на рівні 148 млрд доларів США.

По інформації наших джерел, кошти у розмірі 148 млрд доларів США можуть бути виділені уже найближчим часом, а проведення даної конференції “спроба пояснити суспільству чому мільярди підуть не на фронт, а на відбудову того, що кожну хвилину може бути знищеним ворогом під час чергового обстрілу, за прикладом Трипільської ТЕС”.

Нагадаємо, 11 квітня 2024 року, коли росіяни ракетним ударом знищили Трипільську ТЕС на Київщині, в соціальних мережах дорікали Олександру Кубракову та Мустафі Найєму, що в 2023 році підпорядковані їм установи витратили 45,7 млрд грн на фізичний захист електростанцій та підстанцій. Зокрема, на захист “Укренерго” було спрямовано 36 млрд грн, додатково 9,7 млрд грн витратили на захист енергетичної інфраструктури.

Зокрема на заході “Діалоги про відновлення України”, голова Агентства інфраструктури Мустафа Найєм розповідав про історичний проект захисту: “В світі не буде існувати аналогів таких споруд, які ми робимо у нас в Україні. Я кажу про підстанції, які будуть захищені від потрапляння ракет”.

Раніше в соцмережах здійнялася хвиля хейту, щодо недоцільності витрачати бюджетні кошти на відновлення інфраструктури, яка знаходиться під обстрілами росіян.