У храмі УПЦ МП побили українського військовослужбовця



Після інциденту з побиттям військового у Хмельницьку з’явилась реакція УПЦ МП та поліції, в церкві заявляють, що це була провокація, а правоохоронці повідомляють, що священослужителю інкримінували хуліганство.

Об этом сообщает Роспресс


Про це повідомляє пресслужба УПЦ МП.


За словами УПЦ МП у Хмельницьку після закликів місцевого депутата, чоловік, переодягнений у військову форму, влаштував провокацію прямо під час Божественної літургії в кафедральному соборі УПЦ.


В УПЦ МП заявляють, що чоловік вчинив напад на священнослужителя Покровського кафедрального собору, зірвав Богослужіння, облив та пошкодив Священне Євангеліє в присутності понад 100 прихожан. На місце події одразу прибув наряд Поліції та була повідомлена Служба Безпеки України.


“Дії молодика, який одягнув військову форму, хоч і не має ніякого відношення до військовослужбовців (так він особисто повідомив працівників поліції) є провокативними, принижують форму українського військового та прямо працюють на російську агресію, дестабілізуючи воєнний стан в Україні та розколюючи Український народ”, — повідомили у пресслужбі єпархії.


За даними джерел Хмельницького місцевого видання “vsim.ua”, речниця УПП в Хмельницькій області Вікторія Тимощук розповіла, що о 10:20 годині у Свято-Покровському Кафедральному соборі УПЦ, який знаходиться по вулиці Володимирська, 113 під час богослужіння 26-річний чоловік розпочав конфлікт зі священником.


“Чоловік під час проведення молитовної літургії, скинув зі столу на підлогу книгу “Євангелія”, вчинив словесний конфлікт відносно священника, який читав молитовну літургію. Свідки цієї події викликали працівників поліції. На даний час вирішується питання про притягнення громадянина, до адміністративної відповідальності за ст. 173 КУпАП”, – сказала вона.


В управлінні Нацполіції області додали, що також за фактом побиття військовослужбовця, зафіксованим на відео, слідчі відкрили кримінальне провадження стосовно священика за ч. 2 статті 296 Кримінального кодексу України — “Хуліганство”.


Відомо, що військовий Артур Ананьєв, який від початку повномасштабного вторгнення добровольцем пішов на фронт у складі 19 стрілецького батальйону та на війні отримав контузію та черепно-мозкову травму, прийшов до церкви та запитав:


“Скільки людей ще має загинути, щоб ви перестали ходити до московського патріархату?”.


Після цього священники накинулися на військового, на відео також чути, як деякі прихожани церкви підтримують побиття військового та незаконні дії священнослужителів.


Коли приїхали правоохоронці вони затримали військового за ст. 173 (дрібне хуліганство).


“Мені гидко що в моєму рідному місті МУСОРА кришують МосПархат, коли по всій країні правоохоронці відкривають справи по Держзраді московських попів. Обличчя прихожан теж показане, всі спостерігали як мордували військового який захищав Україну та ризикував своїм життям”, – обурився депутат Хмельницької обласної ради Віктор Бурлик.


Веніамін Цвєтков

Источник: Проект