Окупанти в Маріуполі зносять житловий квартал, його мешканці намагаються протестувати

Окупанти в Маріуполі зносять житловий квартал, його мешканці намагаються протестувати


Маріупольці в окупованому місті створили відеоролик із закликом надати їм нове житло, бо досі винаймають уцілілі квартири або живуть у знайомих та родичів.

В окупованому Маріуполі росіяни зносять цілий квартал з пошкодженими обстрілами будинками. Водночас загарбники не поспішають надавати виселеним мешканцям квартир компенсаційне житло.

Про це повідомила легітимна Маріупольська міська рада.

Зокрема, вже не знають, як достукатися до "влади" жителі Лівобережного району Маріуполя. Всі їхні будинки увійшли до списків на знесення, а обіцяне компенсаційне житло загарбники надавати не поспішають, бо зайняті будівництвом під іпотеку.

Так, наразі окупанти продовжують зносити будинки в районі вулиць Азовстальської, Ломізова, бульвару Меотиди та Морського бульвару. Там вже повністю знищено 38 будівель. Йдеться і про житлові будівлі, і про дитсадки та школу.

"Маріупольці випустили ролик із закликом надати їм нове житло, бо досі винаймають вцілілі квартири або живуть у знайомих та родичів. Проте у окупантів власні плани. Вони продовжують забудовувати місто іпотечним житлом для росіян, а ось місцевих жителів залишають на вулиці", – йдеться в заяві мерії.

Там також навели приклад з житловим будинком на вулиці Купріна, 75. Багатоповерхівка постраждала під час російської блокади навесні 2022 року, але люди продовжували там жити, сподіваючись на обіцяний загарбниками ремонт.

Проте згодом російська адміністрація почала робити все, щоб виселити мешканців з їхніх квартир. Так, взимку їм відключили електроенергію та водопостачання. Але маріупольці продовжували боротися за своє житло: не залишали квартири та вивішували плакати з написами про допомогу.

Окупантів це не зупинило і вони домоглися виселення людей силою, та тепер зносять будинок.

Підготувала: Ніна Петрович