Армія РФ показала нову зброю проти українських FPV-дронів



Армія РФ показала нову зброю проти українських FPV-дронів

Армія РФ показала нову зброю проти українських FPV-дронів

Окупанти встановили на наземний дрон систему РЕБ. На думку військового Сергія Безкрестнова, так вони мають намір придушувати БпЛА на підльоті й захищати солдатів. У Російській Федерації показали безпілотний апарат зі вбудованою системою радіоелектронної боротьби.

Відповідні кадри оприлюднив "Telegram"-овий канал російської компанії "Лабораторія протидії промисловому шпигунству" (Лабораторія ППШ) 22 квітня.

Розробники звертаються до російських виробників робототехніки, чиї технології залучені у війні проти України, пропонуючи систему РЕБ для прикриття штурмових груп від скидів і FPV-дронів. У компанії також показали відео та фото безпілотника зі вбудованою системою РЕБ. "ТРИТОН на ВАРАНІ", — йдеться в підписі до кадрів. Зазначимо, за даними російського порталу RoboTrends, у РФ виробляється мобільний гусеничний робототехнічний комплекс первинного огляду й розмінування з аналогічною назвою — "Варан".

Робот був розроблений НДІ СМ МДТУ ім. Н.Е.Баумана та виготовлений на заводі ВАТ "Ковровський електромеханічний завод" ВАТ КЕМЗ. До завдань "Варана" входить виявлення, знешкодження та знищення вибухових пристроїв.

Військовослужбовець ЗСУ та фахівець із радіотехнологій Сергій Бескрестнов (Сергій Флеш) у своєму "Telegram"-овому каналі написав, що, судячи зі зовнішнього вигляду, наземний дрон оснащено системою РЕБ "Тритон", яку також розробила та виробляє компанія "Лабораторія ППШ". За словами експерта, цей безпілотник має виїжджати вперед за лінію окопів, щоб придушувати FPV-дрони ще на підльоті до позицій, не ризикуючи особовим складом. "Ідея правильна, але не скрізь застосована", — зазначив Сергій Флеш.