Євросоюз почав обговорювати новий пакет санкцій проти Росії,



рф,санкції

Європейський Союз розпочав обговорення нового пакету санкцій, який він прагне затвердити до 24 лютого – другої річниці вторгнення Росії в Україну.

Він включатиме розширення санкційних списків, більше торгових обмежень і боротьбу з постійними спробами Москви обійти санкції Євросоюзу як через треті країни, так і через компанії всередині ЄС, передає Європейська правда із посиланням на Bloomberg.

Можливі санкції обговорювалися 17 січня на зустрічі послів країн-членів ЄС, де держави-члени торгувалися про те, як найкраще підтримати Київ у довгостроковій перспективі. Але досягти згоди щодо 13 пакета санкцій до наступного місяця буде нелегко, оскільки попередній пакет вимагав тижнів переговорів.

Тривають також дискусії щодо планів створення нового фонду для військової підтримки України, який деякі країни ЄС хочуть використати як спосіб модернізації нинішнього механізму фінансування, відомого як Європейський фонд миру.

Зовнішньополітична служба ЄС запропонувала надати фонду річний бюджет у розмірі близько 5 млрд євро, але не змогла досягти консенсусу між країнами-членами. За словами співрозмовників, незабаром посадовці представлять державам-членам новий документ з пропозиціями.

Раніше повідомлялося, що країни Балтії запропонували включити зерно з Росії до нового пакету санкцій ЄС.

Автор: Галина Ялівець