Керівника підприємства Мін’юсту затримали за підозрою у розтраті

Керівника підприємства Мін’юсту затримали за підозрою у розтраті


Повідомлено про підозру керівнику держустанови Мін’юсту, яка надає медпослуги засудженим та особам взятим під варту, а також директору товариства. Про це повідомляє Офіс генпрокурора.

Керівнику держустанови інкриміновано службову недбалість (ч. 2 ст. 367 КК). Директору товариства – службове підроблення, заволодіння майном та легалізацію майна, одержаного злочинним шляхом (ч. 2 ст. 28 ч. 1 ст. 366, ч. 5 ст. 191, ч. 2 ст. 209 КК).

За даними слідства, упродовж жовтня – грудня 2022 року керівник держустанови неналежно організував роботу установи при проведенні закупівлі медичних товарів – тестів на гепатит. У зв’язку з цим була невірно визначена їх вартість.

Директор приватного товариства підробив визначені тендерною документацією документи та подав їх для участі у проведенні публічної закупівлі.

За результатами проведення процедури закупівлі він організував постачання держустанові швидких тестів для визначення гепатиту В та С за цінами, які в понад 330% та 550 % перевищують їх ринкову вартість.

Таким чином держустанова переплатила товариству за ці тести 7,7 млн гривень.

В подальшому керівник товариства перерахував їх на рахунки підконтрольного підприємства.