Міліціонер, який керує «Чернігівторфом» має бізнес *

Міліціонер, який керує «Чернігівторфом» має бізнес


Колишній міліціонер з Черкащини Віталій Тітаренко, якого Фонд державного майна України поставив в. о. директора ДП «Чернігівторф», всупереч законодавству є власником приватного бізнесу в Золотоноші. На це екс-міліціонер часів Януковича вказує навіть у своїй декларації. Він є кінцевим бенефіціаром ПП «Артанія Плюс», зареєстрованого у Золотоноші. Ще на одному підприємстві з Золотоноші Віталій Тітаренко рахується як підписант – ТОВ «Златосвіт-Золотоноша».

Цікаво, що НАЗК, прокуратура та НАБУ впритул не бачать порушень, хоча озвучені факти є корупційним злочином. Нагадаємо, згідно з частиною першою ст. 25 Закону № 1700 особам, уповноваженим на виконання функцій держави, зокрема, державним службовцям забороняється:

► займатися іншою оплачуваною (крім викладацької, наукової і творчої діяльності, медичної практики, інструкторської та суддівської практики із спорту) або підприємницькою діяльністю, якщо інше не передбачено Конституцією або законами України;

► входити до складу правління, інших виконавчих чи контрольних органів, наглядової ради підприємства або організації, що має на меті одержання прибутку (крім випадків, коли особи здійснюють функції з управління акціями (частками, паями), що належать державі чи територіальній громаді, та представляють інтереси держави чи територіальної громади в раді (спостережній раді), ревізійній комісії господарської організації), якщо інше не передбачено Конституцією або законами України.

Заїжджі менеджери Тітаренко та його заступник із окупованої Горлівки Сергій Калинін не приховують, що прийшли на посади з метою підготовки підприємства до приватизації, що є незаконним, оскільки частина цілісного майнового комплексу знаходиться в зоні бойових дій. І це також – компетенція прокурорів, бо займатись продажем державних активів під час війни це – злочин! Під кого саме готують підприємство ми розкажемо згодом. В СБУ будуть здивовані.