Ізраїль засудив запрошення Росією делегації ХАМАСу до Москви: "Це акт підтримки тероризму"



Читать на русском

Ізраїль засудив запрошення Росією делегації ХАМАСу до Москви:

Ізраїль засудив запрошення Росією делегації ХАМАСу до Москви: "Це акт підтримки тероризму"

У четвер делегація терористичної організації ХАМАСу відвідала столицю країни-агресорки Москву. Ізраїль засудив зустріч бойовиків із російськими чиновниками.

Таку заяву зробили у Міністерстві закордонних справ Ізраїлю. Про це повідомляє CNN.

"Ізраїль засуджує запрошення чиновників ХАМАСу до Москви, що є актом підтримки тероризму та узаконює звірства терористів ХАМАСу", – заявили в МЗС.

Там вимагали негайно вигнати бойовиків.

"Ми закликаємо російський уряд негайно вигнати терористів ХАМАСу", – резюмували у відомстві.

До Москви з візитом 26 жовтня прибула делегація терористичної організації ХАМАС. Також у цей день до столиці РФ прибув заступник глави МЗС Ірану Алі Багері Кяні, який зустрівся із заступником глави МЗС РФ Михайлом Галузіним.

Це перший випадок такого візиту з початку конфлікту в Секторі Гази і про нього не анонсували публічно. З ким зустрінеться делегація, не уточнюється.

Зазначимо, що Російська Федерація не висловила осуд із приводу терористичної атаки на Ізраїль. Крім того, Росія традиційно підтримує взаємини з ХАМАСом і не визнає цю організацію терористичною. Цей візит є першим з початку нового конфлікту в Секторі Гази, що був спричинений нападом бойовиків руху на Ізраїль та захопленням заручників. За даними Ізраїлю, в результаті нападу загинули 23 громадянина РФ.