Сім’я депутата Гуріна отримала 490 тис. грн з бюджету Ірпеня, як "малозахищена"

Сім’я депутата Гуріна отримала 490 тис. грн з бюджету Ірпеня, як "малозахищена"


Сім’я депутата Гуріна отримала 490 тис. грн з бюджету Ірпеня, як

Родина депутата Артема Гуріна отримала понад 490 тис. грн з бюджету Ірпеня за міською програмою "Турбота"

Про це повідомляє інформаційний портал "Моя Київщина" із покликанням на Містоінформ.

Родина та близькі знайомі депутата Ірпінської міської ради від партії "Батьківщина" Артема Гуріна отримали у 2022 році з міської програми "Турбота" 590 000 грн, як малозахищені. Це відбувалося у період з травня 2022 по січень 2023 року, коли Ірпінь ставав на ноги після руйнувань внаслідок російської агресії.

За цією програмою "Турбота" виплачується матеріальна допомога на поховання, на лікування, у звʼязку зі скрутним матеріальним становищем.

У період з травня 2022 по січень 2023 року року депутат Ірпінської міськради від "Батьківщини" Артем Гурін отримав 115 000₴ За аналогічний період його батько Віктор Гурін отримав 100 000 грн, а Роман Гурін 160 000₴

У липні-грудні 2022 року Тимофій Гурін отримав 145 000₴ У червні того ж року 15 000 грн було виплачено Ользі Гуріній, 15 000 грн Олександру Гуріну та 10 000 грн Любові Гуріній.

Ще дві виплати було здійснено на інших людей, які перебувають у дружніх відносин з Артемом Гуріним. У червні 2022 року 15 000 грн отримав Тарас Андрейко та 15 000 грн Руслан Татьянко (у виплатній відомості виконкому обидві виплати зазначалися приміткою "Гурін").

Нещодавно анонімні джерела передали "Моїй Київщині" договори купівлі — продажу земельних ділянок у м. Ірпінь. Наприклад, цей:

За даними наших джерел, Артем Гурін (хоча формально — батько Віктор Гурін) продавав не просто земельні ділянки, а будинки (таунхауси та дуплекси). Така схема продажу наче “лише землі” дозволяє мінімізувати оподаткування. За словами джерел, Гурін відпрацьовує скандальні питання забудовника Пікулика. Він допомагає скупити приватний сектор, щоб потім "пропхати" його під зміну цільового призначення землі на будівництво і обслуговування багатоквартирного будинку. І це не нова схема: раніше саме Гурін супроводжував скупку землі із забудовником Пікуликом на вул. Соборній і вул. Тищенка. Як розповідають "Мої Київщині", це вдалося зробити, зокрема, завдяки церковним зв’язкам депутата.

Також сім’я Гуріна є власниками двох будинків на вулицях Матросова 1-б і Матросова 1-в (біля ЖК "Янтарний") в Ірпені. Також Гуріним належить аптека “Пігулочка” на вулиці Соборній.

Це їхній "квадрат". Аптека "Пігулочка" також належить їм. Але, напевно, оформлена на підставних. На власні очі бачила,як Артем колись забирав "виручку",

— анонімне джерело.

Родина також має розташований поруч меблевий салон, у якому працює мати Артема Ольга. До речі, меблевий імовірно використовувала Ірпінська міська рада аби “прогнати” через нього меблі для школи, дитячих садочків чи самої міськради. Точних даних у наших джерел немає, але вони припускають, що всі ці приміщення оформлені на підставних людей. Головними у такій схемі батьки виходять Гуріна, а він ніби занадто молодий й недосвідчений для подібних речей.

Нагадаймо, що мер Ірпеня Олександр Маркушин став фігурантом кримінальних проваджень.