У Польщі створять Раду з питань співпраці з Україною



 Рада «буде громадським органом, до складу якого увійдуть представники зі світу науки, бізнесу, уряду та самоврядування».

У Польщі працюватиме Рада з питань співпраці з Україною, яка всебічно працюватиме у справах України та її відбудови. Про це повідомив Павел Коваль, який її очолюватиме .

Як інформують ЗМІ, відповідний документ уже схвалив прем’єр Польщі Дональд Туск.

За словами Павела Коваля, Рада «буде громадським органом, до складу якого увійдуть представники зі світу науки, бізнесу, уряду та самоврядування».

При цьому він наголосив, що Рада «буде органом, який великою мірою працюватиме в Польщі, тому що багато аспектів відбудови України стосуються виняткової участі поляків».

Як зазначив Коваль, йдеться про те, щоб сформувати установу, яка «буде більш комплексно підходити до польсько-українських відносин», адже «вони виняткові не тільки з точки зору історичних питань, але також у справі залучення Польщі до допомоги Україні, яка захищається, і на роль Польщі в процесі цієї відбудови».

З метою налагодження повноцінного рівня роботи Ради, такого, який мають подібні органи в країнах G7, вона працюватиме посередництвом канцелярії голови уряду Польщі й матиме свій секретаріат.

Потреби на відбудову України складають вже майже 486 мільярдів доларів. Такі результати третьої оцінки збитків і потреб (RDNA3), яку український уряд провів спільно зі Світовим банком.

Форум