Статус учасника бойових дій вже отримали понад мільйон військових,



убд

Із 2014 року в Україні вже понад мільйони учасників бойових дій. Водночас зміни у політиці щодо ветеранів полягають не тільки у вирішенні поточних та бюрократичних проблем, а й у ставленні суспільства до них.

На цьому наголосив міністр оборони Олексій Резніков під час VI Міжнародного ветеранського форуму "Україна. Захисники. Майбутнє", передає Укрінформ.

"За 9,5 років цієї війни у нас вже під мільйон учасників бойових дій. Ми усі знаємо точно їхні поточні проблеми і задачі. Це отримання статусу УБД, ВЛК, компенсація за поранення тощо. Ми працюємо по всіх цих питаннях, і будуть зміни. І зараз вже швидко оцифровуються процеси, буде відчутно менше паперів, черг тощо", – сказав він.

Міністр оборони зазначив, що і зараз, і на майбутнє передумови для перемоги України у тому, чи залишиться наша головна перевага над ворогом на довгій дистанції – єдність та готовність битися.

І це, за його словами, має прямий стосунок до ветеранів та ветеранської політики.

Він зазначив, що, за його досвідом спілкування з військовими, великою проблемою є не тільки бюрократичні перепони або матеріальні проблеми, а й відчуження співгромадян у повсякденному житті, певний ментальний кордон.

Він наголосив, що парламенту, уряду, громадському сектору доведеться зробити багато чого і стосовно забезпечення справедливості при мобілізації, доступності медичної допомоги, реалістичності програм підтримки та гарантій.