Жодних обшуків у приміщенні НАБУ не було: куди насправді прийшла Нацполіція

Жодних обшуків у приміщенні НАБУ не було: куди насправді прийшла Нацполіція


Жодних обшуків у приміщенні НАБУ не було, повідомив у Фейсбуці голова Центру протидії корупції Віталій Шабунін. За його словами, обшук був, але в помешканні співробітника НАБУ

Працівники Спеціалізованої антикорупційної прокуратури провели обшук в помешканні співробітника НАБУ, відзначив Віталій Шабунін. За його інформацію, жодних обшуків або слідчих дій в приміщеннях НАБУ не проводилося.

Жодних обшуків у приміщенні НАБУ не було: куди насправді прийшла Нацполіція

Віталій Шабунін

"Джерела з НАБУ, свідомо вводили в оману журналістів. І не лише щодо місця обшуку",

- підкреслив Шабунін.

Окрім того, він підкреслив, що Спеціалізована антикорупційна прокуратура здійснює процесуальне керівництво у розслідуванні, яке проводить внутрішній контроль НАБУ. За його словами, провадження було розпочато після службової записки викривача – співробітника НАБУ.

"Надто багато стейкхолдерів знає суть і масштаб проблеми, щоб джерела в НАБУ відпетляли від неї, обманюючи журналістів. Найцікавішим в розвитку цієї історії будуть рішення Директора НАБУ Кривоноса. Вони чітко продемонструють, хто насправді керує Бюро",

— підкреслив Шабунін.

Нагадаймо, портал "Коментарі" розповідав, що стало відомо про те, що співробітниками САП та Нацполіції проводяться обшуки у НАБУ. Як відзначив журналіст Юрій Бутусов, з санкції спеціального антикорупційного прокурор Олександра Клименка прокурори САП та співробітники департаменту стратегічних розслідувань Нацполіціі проводять обшуки у одного з детективів спецпідрозділу НАБУ. Відомо, що цей детектив працював під прикриттям. Нібито підставою для проведення обшуків стала справа про розголошення даних досудового розслідування в резонансній корупційній справі.

Окрім того, журналіст стверджує, що акція антикорупційної прокуратури продемонструвала конфлікт, який є між двома антикорупційними органами. Наслідки цього конфлікту, на його думку, можуть бути цілком непередбачувані.