Samsung перестала виробляти деталі для російських танкерів



samsung

Південнокорейська компанія Samsung припинила виробляти деталі для російських танкерів, які транспортують скраплений природний газ.

Як повідомляє телеканал Dunya News із посиланням на представників компанії, Samsung Heavy Industries припинила виробництво блоків і обладнання для 10 з 15 арктичних суден, контракт із якими укладено з підприємством "Звєзда". Випуск деталей для п’яти кораблів, що залишилися, близький до завершення, передає enkorr.

У листопаді США запровадили санкції проти великого російського заводу з експорту "Арктік СПГ-2".

Помічник держсекретаря Сполучених Штатів з питань енергетики Джеффрі Пайат заявив про бажання керівництва "задушити" і припинити функціонування великого російського заводу. Обмеження фактично забороняють усьому світу купувати паливо за цим проєктом через загрозу вторинних санкцій.

Після введення американських санкцій "Арктік СПГ-2" втратив іноземних акціонерів.

Французька TotalEnergies, китайські CNPC і CNOOC і консорціум японських Mitsui й JOGMEC оголосили про вихід із проєкту. Вихід інвесторів означає відмову акціонерів від фінансування заводу й виконання контрактів на постачання. Компанії володіли частками у проєкті по 10% кожна й мали право на одержання до 2 млн тонн палива на рік.

Автор: Галина Ялівець