У Києві відкрили ще одну ділянку Великої кільцевої дороги. ФОТО



кличко

У Києві завершили будівництво нової – третьої – ділянки Великої кільцевої дороги, яка згодом має з’єднати правобережжя столиці із Троєщиною.

Про це повідомив міський голова Віталій Кличко у Telegram.

"Почали будувати ці нові ділянки з 2016 року. Фактично це є Північна об’їзна дорога столиці. Сьогодні відкрили нову частину Великої кільцевої від вул. Богатирської до Оболонського проспекту", – зазначив він.

Як пояснив мер Києва, місто взяло на себе зобов’язання зробити під’їзну дорогу до майбутнього тунелю під річкою Дніпро. Який сполучатиме лівий і правий береги і виходитиме на Троєщину.

Водночас тунель – це проєкт Державного агентства відновлення та розвитку інфраструктури. "І агенство має його побудувати", – додав він.

У Києві відкрили ще одну ділянку Великої кільцевої дороги 01

У Києві відкрили ще одну ділянку Великої кільцевої дороги 02

За словами Кличка, вже сьогодні зменшаться затори на вулиці Богатирській, бо частина транспорту піде вже новою ділянкою. Зокрема, на Оболонський проспект.

Загальна протяжність побудованих містом трьох нових ділянок – 3 км. Зокрема ж тієї, що відкрили сьогодні, – 1,1 км.

Очікується, що після завершення всіх робіт зменшиться транспортне навантаження на дороги столиці та кількість транзитного транспорту, що прямує через центр міста та мости через Дніпро.

Також це вплине на екологію в місті – зменшить накопичення загазованості, що є одним з найбільших питань в транспортній галузі.

Автор: Юлiя Недашківська