Через Prozorro за березень оголосили тендерів на 88 мільярдів. Найбільше

Через Prozorro за березень оголосили тендерів на 88 мільярдів. Найбільше


prozorro,прозорро

Упродовж березня публічні замовники через систему Prozorro оголосили закупівлі на 87,8 млрд₴ Це значно більше, ніж у лютому, коли було оголошено закупівель на 74,3 млрд₴

Про це повідомляє пресслужба Міністерства економіки.

Крім того, минулого місяця через Prozorro уклали договорів на 45,2 млрд грн, що на 3,1 млрд грн менше від очікуваної вартості тих закупівель.

"Політика Міністерства економіки спрямована на розширення асортименту вітчизняних товарів, які закуповуються замовниками, в тому числі в категорії оборонних закупівель. У межах реалізації програми "Зроблено в Україні" все більше українських виробників зможуть розвивати локальне виробництво, щоб забезпечити швидке постачання і закрити внутрішню потребу в тих чи інших товарах та послугах", – заявила заступниця міністра економіки Надія Бігун.

За її словами, загалом у березні замовники оголосили в Prozorro 38,3 тис. закупівель. Найбільші витрати запланували спрямувати на дорожні роботи (16,6 млрд грн), ремонт будівель (7,2 млрд грн), закупівлі бензину і ДП (5,9 млрд грн), бойове екіпірування (5,4 млрд грн), ліки (3 млрд грн).

Також через Prozorro оголосили 400 закупівель безпілотників на 1,6 млрд₴ Частина з них – закупівлі 4 тис. дронів від ДП "Агенція оборонних закупівель". Крім того, цей же замовник оголосив в Prozorro рамкову угоду на постачання 154 автомобілів типу Pick-Up.