Енергетики достроково вивели з ремонту один з енергоблоків ТЕС,



електроенергія

Одна з українських теплових електростанцій на 9 днів раніше запланованого терміну завершила поточний ремонт корпусу енергоблоку, що дозволило додати до енергосистеми додаткових 100 МВт потужності.

Про це повідомляє пресслужба Міністерства енергетики.

"На одній з ТЕС країни на 9 днів раніше запланованого терміну завершено поточний ремонт одного корпусу енергоблока. Це дозволило додати до енергосистеми додаткові 100 МВт потужності", – йдеться у повідомленні.

Зазначається, що електроенергії, яку виробляють українські електростанції, достатньо для забезпечення потреб споживачів.

Водночас у Дніпропетровській області внаслідок технологічних порушень тимчасово знеструмлювалися 7,2 тис. споживачів. Також через техпорушення наразі залишається без світла частина споживачів у Київській області, ведуться відновлювальні роботи.

Також на Полтавщині трактор занадто наблизився до проводів повітряної лінії, тракторист був смертельно уражений електричним струмом.

Унаслідок бойових дій на Донеччині знеструмлювалися понад 18 тис. споживачів. Також через обстріли залишаються без світла частина споживачів у Дніпропетровській, Запорізькій, Сумській, Харківській, Херсонській, Чернігівській областях.

Ремонтні бригади працюють там, де це дозволяє безпекова ситуація.

Як додали у Міненерго, комерційний імпорт електроенергії за минулу добу відсутній. Водночас експорт до Словаччини та Молдови становив 4 257 МВт-год.

Автор: Юлiя Недашківська