Підполковник поліції Віталій Бондар, який розвалив роботу в Одесі та Полтавщині, переведений на Житомирщину





Головне Управління Національної поліції у Житомирській області отримало несподіваний “подарунок”. Ним став корумпований підполковник поліції Віталій Бондар, якого дбайливі поплічники перемістили з посади керівника управління внутрішньої безпеки у ГУ НП у Полтавській області на аналогічну посаду на рідній для підполковника Житомирщині.

Об этом сообщает Руспрес


Про це виданню "Аргумент" стало відомо з власних джерел у Нацполіції.


Таким чином покровителі “героя” журналістського розслідування “Підполковник поліції Віталій Бондар: як обдурити державу” намагаються убезпечити “перевіреного кадра”, який покривав корупцію та кримінальні оборудки своїх колег і підлеглих на Полтавщині, а до того — на Одеській митниці, де також очолював “внутрішню безпеку”. І звідки також був “евакуйований” поплічниками напередодні “зачисток” від корумпованих правоохоронців.


Нагадаємо, що підполковник поліції Віталій Бондар радикально покращував свій майновий стан саме у той час, коли його підлеглі скоювали злочини. Так, Віталій Валерійович став власником Audi S8 (держномер КА0033ХК) саме тоді, коли СБУ викрила масштабну схему “кришеванія” співробітниками поліції Полтавщини браконьєрської вирубки деревини. Але фігуранти кримінального провадження з Лохвицького відділу поліції, причетні до криміналу, дивним чином звільнилися з рядів НПУ “заднім числом”. А “внутрішня безпека” роками “не помічала” масштабний кримінальний промисел поліціянтів.


До переводу на службу до Нацполіції підполковник Бондар В.В. очолював сектор внутрішньої безпеки Чорноморської митниці Держмитслужби. Так, тієї самої Чорноморської митниці, кадри якої роками розкрадали бюджет і брали хабарі, що ніяк не позначилося на кар’єрі особисто Бондара. Сьогодні, коли ДБР, БЕБ і СБУ “розгрібають” купу кримінальних проваджень, пов’язаних саме зі зловживаннями співробітників саме Чорноморської митниці у 2020-2022 роках, слідчим має зацікавити, чому всю цю системну кримінальну діяльність роками “не помічав” підполковник Віталій Бондар. Саме в цей час В. Бондар обзавівся цілим автопарком коштовних авто і мотоциклом Harley-Davidson, які перераховані у статті, наведеній вище.


Про те, що підполковник В.В. Бондар навмисне обдурює державу та начальство, ретельно плануючи та приховуючи свої правопорушення, свідчить і така промовиста деталь. Щоб реєстрація на батька, простого роботягу (все життя пропрацював на швейній фабриці «Лілея» у м. Хмільник), дорогих транспортних засобів не кидалась у вічі, син 09.02.2018 р. здогадався оформити старому батькові перше в його житті посвідчення водія В4Р925 та категорію “В1”. А щоб у батька не з’явилося бажання ним скористатися, посвідчення того ж дня було здано "на зберігання" (любить батько заглянути в чарку?). Усю цю процедуру було проведено у територіальному сервісному центрі 1841 МВС у рідній для фігуранта Житомирській області. Тобто там, де тоді ще міліціонер Віталій Бондар розпочинав свою успішну кар’єру та де у нього збереглися дружні зв’язки.


На батьківщину В.Бондар повернувся не один — разом з цивільною дружиною Катериною Борсук (у дівоцтві Руденко Катерина Яківна, 14.03.1989 р. н.), з якою познайомився у Полтаві. Колишній приватний підприємець Катерина Борсук до знайомства з паном підполковником, який бачив навіть Київ і Одесу, спеціалізувалася на послугах макіяжу, пізніше — працювала в одній із полтавських ресторацій. Саме на цю жінку, у якої станом на 2020 рік майже не було офіційних доходів і ніякої нерухомості, В. Бондар оформляє і оформлятиме свої незаконні статки.


Кому ГУ НП у Житомирській області має дякувати за столь “цінного” кадра?


Високий покровитель у Віталія Бондара один – це Мандзюк Олег Андрійович. Остання посада – начальник Управління внутрішньої безпеки та протидії корупції ДСНС. У минулому – в. о.начальника Головного оперативного управління Міністерства доходів та зборів. З 2010 по 2015 р.р. працював на керівних посадах у податковій міліції України. Так-так, тієї самої, результативність якої в масштабах країни була — 2-3 кримінальні справи на рік, доведених до реального вироку суду. А ще раніше Мандзюк служив у сумнозвісному УБОЗ МВС, щедро інфільтрованому агентурою ФСБ РФ.


Саме Олег Мандзюк, використовуючи свої зв’язки у МВС, влаштував “евакуацію” Віталія Бондара з Одеси наприкінці минулого року. За тиждень до заміни скомпрометованого керівництва ДПС у листопаді 2021 року. І напередодні планованої у Києві “зачистки” тотально корумпованої Чорноморської митниці. Так би мовити, "вивів з-під удару". І “перемістив” підопічного з ДПС до МВС, і також на хлібну посаду — у ГУ НП у “ресурсній та грошовитій” Полтавській області. А тепер “перемістив” В. Бондара від гріха подалі до рідної Житомирщини — “пересидіти” скандал.


«Аргумент»


На цю тему:


  • Підозру від НАБУ отримав Олексій Басан — екс-співробітнику СБУ, який багато років очолює "дорожну мафію" на Полтавщині

Источник: Криминал РУ