Під вартою опинилася жителька Херсону, яка очолила дитячий садок при окупантах

Під вартою опинилася жителька Херсону, яка очолила дитячий садок при окупантах


Фото ілюстративне: nv. ua

Обрано запобіжний захід жительці Херсону, підозрюваній в пособництві державі-агресору

Про це повідомили в пресслужбі Центрального районного суду м.Миколаєва.

У дописі йдеться про те, що слідчим суддею Центрального районного суду м.Миколаєва Галиною Подзігун розглянуто клопотання про обрання міри запобіжного заходу мешканці Херсону, підозрюваній у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч.1 ст. 111-2 КК України (пособництво державі-агресору).

Так, відповідно до матеріалів клопотання, в період окупації Херсону, жінка добровільно погодилась очолити незаконно створений адміністрацією країни-агресора дошкільний навчальний заклад. На посаді підозрювана забезпечувала прийняття на роботу персоналу, отримувала дитячі книжки російською мовою, завезені з території рф, забезпечувала виплату заробітної плати, очолюваного нею закладу в російських рублях, впроваджувала освітні стандарти країни-окупанта. В ході розгляду, судом досліджено, зокрема, покази співробітників дитячого садку, які повідомляли, що підозрювана неодноразово пропонувала стати до роботи в створеному окупаційною адміністрацією закладі, зазначала, що для них велика честь працювати на рф, на що вони відповіли відмовою.

У судовому засіданні, підозрювана не визнала свою провину, повідомила, що залишилась працювати на тій же посаді, яку й обіймала раніше. Просила не застосовувати до неї запобіжний захід, пов’язаний з триманням під вартою. Захисник просила обрати запобіжний захід у виді домашнього арешту. За результатами розгляду, слідчий суддя Галина Подзігун ухвалила застосувати до підозрюваної запобіжний захід у виді тримання під вартою без визначення розміру застави.

Раніше повідомлялось про те, що суд виніс заочний вирок головній організаторці брехливого голосування кремля в окупованих районах Херсонщини.

Також йшлося про те, що Солом’янський районний суд Києва оголосив вирок колишньому заступнику Сімферопольського міжрайонного прокурора з нагляду за додержанням законів у природоохоронній сфері.