Питання зброї і мільярдів: хто очолить агенцію закупівлі зброї і що отримає у спадок



Якщо в Міноборони до обіду стався корупційний скандал , і ви думаєте, що після обіду там буде тихо, розчарую. Там може статись все що завгодно.

Допоки ми стежили за корупційним скандалом про 500 тисяч доларів хабаря від Ігоря Гринкевича та тим, чому дані про виробників зброї відкриті для ворога, непомітною залишилася одна кадрова ротація. Яка є насправді ключовою для цього міністерства.

Володимир Пікузо більше не очолює державне підприємство "Агенція оборонних закупівель".

3 січня 2024 року в офіційних реєстрах його було змінено на Оксану Щибрю.

За даними Цензор.НЕТ, Пікузо залишається працювати в Агенції оборонних закупівель, але вже на посаді заступника.

Оксана Щибря — фінансова директорка Агенції, призначена як тимчасова виконувачка обов’язків керівника. Тобто наразі "Агенція оборонних закупівель" Міноборони не має повноцінного директора. Якщо ця історія затягнеться, то вона матиме суттєві ризики.

Втім, кажуть, за тиждень на цю посаду можуть призначити нового кандитата. За даними видання, наразі на посаду розглядають Марину Безрукову з Укренерго, де жінка займалась закупівлями останні роки.

Безрукову рекомендують як класного фахівця, який вміє боротись із корупцією.

Але поки призначення не відбулось, поговорімо про спадок, який дістанеться новому керівнику.

Володимир Пікузо був призначений на посаду директора Агенції ще у серпні 2022 року.

Сама агенція була створена як реакція Міноборони на те, що власні ж спецімпортери зброї, бігаючи по одних і тих самих заводах-виробниках зброї, накрутили ціни на боєприпаси фактично вдвічі.

Що було відомо про Володимира Пікузо на момент його призначення? В далекому 2006 він балотувався за списком партії Едуарда Гурвіца до одеської міськради. У 2013 він був юристом відділу з особливо важливих справ одеської міськради. Воєнний експерт та керівник напрямку "ВПК та оборона" Інституту майбутнього. У 2016 він брав участь у конкурсі на посаду голови АРМА. Невдало. З лютого 2020 до травня 2021 — керівник державного підприємства "Безпека".

Питання зброї і мільярдів: хто очолить агенцію закупівлі зброї і що отримає у спадок 01

У розпорядженні Цензор.НЕТ є результати внутрішнього аудиту департаменту Мінстратегпрому роботи "Безпеки", з якого випливає, що на момент керівництва підприємством Пікузо дебіторська заборгованість заводів становила 3,2 -3,3 млрд грн, при цьому аудитори виявили, що заводи не підтвердили цю заборгованість і не передали акти звірок.

Аудиторська перевірка "Безпеки" виявила, що на підприємстві за керівництва Пікузо, його попередників і наступників відбувались системні порушення – починаючи з того, що не виконувався фінансовий план і закінчуючи зловживанням пальним.

Неефективне управління можна закинути різним керівникам "Безпеки", але Пікузо в цьому звіті отримав окрему згадку. Річ у тому, що Мінекономрозвитку заборонило чиновникам нараховувати собі премії в разі збиткової роботи підприємства.

Але згідно з внутрішнім аудитом Мінстратегпрому Пікузо не лише отримав на посаді з лютого 2020 по березень 2021 понад 800 тисяч зарплатні, але й ще 380 тисяч премії та матеріальної допомоги, яку перевірка визнала незаконною.

Крім того, аудит Мінстратегпрому по заводу "Маяк" також показав, що Пікузо як директор департаменту з управління активами ДК "Укроборонпром" входив до ревізійної комісії заводу "Маяк", але не побачив його розбазарювання.

Пікузо вже у період великої війни кілька місяців пропрацював на посаді керівника Департаменту військово-технічної політики, розвитку озброєння та військової техніки – цей Департамент до повноцінного запуску Агенції був головним закупівельним органом озброєння в структурі Міноборони України.

Чому людину з такими невеликими досягненнями обрали керувати Агенцією з закупівлі зброї, невідомо. Можливо, це пояснювалось тим, що Пікузо називали людиною колишнього заступника міністра оборони Дениса Шарапова (бізнес-партнера Андрія Єрмака).

Так чи інакше, тепер важливіше, що він передає у спадок.

Як стверджують джерела Цензор.НЕТ, Пікузо був одним з головних ідеологів створення Агенції оборонних закупівель, поступово отримуючи нові повноваження та підзаконні акти. Але її запуск зайняв цілий рік, а за цей час Пікузо не показав особливої ефективності. З неефективного – маючи і так невелику кількість контрактів, він допустив по деяких дебіторську заборгованість.

У липні 2023-го Володимир Пікузо дав виданню "Апостроф" велике та, можна сказати, "програмне", інтерв’ю. На питання журналістів, чому була створена Агенція, якщо Міноборони і так мало право самостійних закупівель, Керівник Агенції зазначив, що Департамент військово-технічної політики "не реформувався з 2010 року" і у зв’язку з динамікою збільшення витрат Міноборони та кількості контрактів "потрібні нові підходи, люди і школа укладання та ведення проєктів із закупівель".

В інтерв’ю "Апосторофу" Пікузо вніс Агенцію до трійки найбільших спецімпортерів держави. Хоча не дуже зрозуміло, якими маркерами він для цього користувався.

Станом на липень 2023 року з Агенцією було укладено 30 контрактів, з яких виконано тільки 7, 17 виконуються, 6 – розірвані.

Згідно з відповіддю ДВТП на запит Антикорупційної ради при МО, претензійно-позовна робота проти Агенції наразі ведеться лише по одному контракту.

Якщо подивитись реєстр судових рішень, то можна з’ясувати, що ця справа за півроку нікуди не зрушила. Ба більше, у травні Агенція подала зустрічний позов до міністерства.

Підготовче засідання у справі мало відбутись 20 липня, більше про неї новин в судовому реєстрі немає.

А от подробиці контракту, через який іде судовий спір, дуже цікаві.

Ідеться про постачання Україні 155-міліметрових самохідних гаубиць М109 Lema в кількості 123 штук. Які на той момент вже були списані та потребували капітального ремонту.

Питання зброї і мільярдів: хто очолить агенцію закупівлі зброї і що отримає у спадок 02

Тим часом в МО в чиїйсь голові визрів план закупити гаубиці через своїх спецімпортерів.

Влітку 2022 року на адресу МО одночасно надійшли одразу дві комерційні пропозиції від посередників-приватних компаній.

Спершу 2 червня компанія LAVR International (США) надала через спецімпортера "Спецтехноекспорт" пропозицію поставки 123 одиниць самохідних гаубиць M109 Lema 1991-1998 років виробництва після ремонту за ціною 2 мільйони доларів США за одиницю без вартості доставки.

А вже за п’ять днів Ultra Defense Corporation (UDC) надала через "Укрспецекспорт" пропозицію на поставку 123 одиниць самохідних гаубиць М109 Lema уже 1978-1995 років виробництва після ремонту за меншою ціною — 1,225 млн доларів США за одиницю.

Навряд чи в Італії було 246 гаубиць. Скоріше, йдеться про звичну практику українських спецімпортерів першим вхопити ласий шматок. А УСЕ та СТЕ тут найбільші конкуренти.

Закупівля не відбулася, тому що 02.09.2022 стало остаточно відомо про передачу 33-х одиниць 155-мм самохiдннх гаубиць М109 Lema безкоштовно, про що імпортер ДК "Укрспецекспорт", уповноважений на взаємодією з італійською стороною, проінформував Міноборони.

Але вже після призначення Володимира Пікузо та його заступника Олександра Коваленка в Агенцію оборонних закупівель восени 2022 року Агенція здійснила оплату за перші 33 гаубиці на рахунок UDC у розмірі 19,8 мільйона доларів США. Тепер за ремонт.

Вартість ремонту однієї гаубиці за контрактом становить близько 32.4 млн₴

Щоб обійти департамент закупівель Міноборони, який був проти, кошти були виділені через Командування Сил логістики ЗСУ.

Оплата була майже стовідсоткова, і тому виконання робіт мало відбутись протягом ста днів. Але мало того, що ніяких вчасних поставок не було, влітку видання New York Times оприлюднило статтю, де вказало, що ремонт виявився неякісним і державний контракт залишається невиконаним на момент виходу матеріалу(держконтракт вiд 07.10.2022).

Судячи з відео, яке є розпорядженні NYT, з двигуна однієї з них валив дим, а з іншої – витікала охолоджувальна рідина.

Лише за півроку – у січні 2023 року – перша партія з 13 гаубиць була поставлена в Україну.

Треба зазначити, що Володимир Пікузо звернувся із листом- скаргою до генерального інспектора Пентагону щодо невиконання контракту компанією Ultra Defense Corporation (США) в якому зазначив: "Американська компанія, пропонуючи свої послуги, не мала наміру виконувати свої зобов’язання".

Але це ніяк не скасовує той факт, що взагалі подібна угода з недоброчесним виконавцем була допущена.

З серпня 2023 Агенція Пікузо вже стала повноцінним замовником зброї від імені МО. І вже через неї мали б працювати всі спецімпортери. Як відомо, з початку повномасштабного вторгнення в управління Міноборони перейшли державні підприємства-експортери зброї "Укрспецекспорт", "Прогрес" та "Спецтехноекспорт", які тепер стали спецімпортерами.

У серпні 2022 "Спецтехноекспорт" передали в управління ГУР МОУ. Але підприємства не припинили бути жорсткими конкурентами за постачання зброї. А МО поки не випрацювало алгоритму, як приборкати в них комплекс крокодила.

"Прогрес" наприкінці року, до речі, запам’ятався гучним скандалом – його представники хоч і не були затримані, але знову виявились причетні до постачань зброї через польську компанію-прокладку Alfa за завищеними цінами.

Питання зброї і мільярдів: хто очолить агенцію закупівлі зброї і що отримає у спадок 03

Фактично, вже з осені 2023 року Департамент військово-технічної політики перестав укладати контракти на імпорт військової техніки та озброєння – як з прямими постачальниками, так і з українськими спецімпортерами.

Тоді ж десятки мільярдів гривень мали перейти в розпорядження Агенції Володимира Пікузо. Щоправда, невідомо, чи перейшли і скільки. Бо Пікузо відмовився повідомляти це Громадській антикорупційній раді Міноборони.

Але кілька місяців спецімпортери тишком лаялись, що укладені контракти їм не проплачують.

А з 1 січня 2024 року Агенція оборонних закупівель вже має укладати контракти з українськими виробниками. Враховуючи прогнозовані витрати на закупівлю озброєння як за імпортом, так і у національної промисловості, "Агенція оборонної закупівлі" має розпорядитися декількома сотнями мільярдів гривень.

Пікузо запам’ятався показовим ігноруванням громадських антикорупційних органів. Як членкиня Громадської антикорупційної ради Міноборони, можу підтвердити, що Пікузо не відповідав на запити Ради і за весь час керування жодного разу навіть не знайшов час для зустрічі.

Віталій Шабунін з "Центру протидії корупції" теж не був задоволений роботою Агенції. "ЦПК" дорікає Пікузо у відмові створити для багатомільярдного розпорядника Наглядову раду.

До речі, той же Шабунін розкрив факт роботи в ДП "Агенція оборонних закупівель" Олександра Коваленка – одіозного екскерівника ДК "Укрспецекспорт", з підозрою у перерахунку мільйонів доларів фіктивним компаніям. Коваленка, до речі, було звільнено через декілька місяців після приходу Рустема Умєрова.

За даними наших джерел, найбільше критики з боку нового керівництва Міноборони Пікузо отримав за скандал навколо закупівлі понад тисячі пікапів для ЗСУ за завищеною вартістю та за ручне управління розглядом комерційних пропозицій від постачальників імпортних боєприпасів.

Але при цьому Пікузо, кажуть, отримав підтримку Офісу Президента України – коли в Офісі дізналися, що Умєров планує звільнити Пікузо, то навіть надіслали в Міноборони лист на підтримку цього керівника. Зрештою, як компроміс, Пікузо було призначено на посаду заступника.

Якими будуть виклики для нового керівника агенції?

Це передусім, алгоритм закупівлі зброї.

Яким чином Агенція приймає і розглядає пропозиції імпортерів зброї – поки загадка. Чому ігнорується найнижча ціна, а оплачуються насамперед контракти з вищою – пояснити ніхто не зміг. Та й не мав наміру. В умовах, коли Україна досі не отримала фінансової допомоги західних партнерів – всі ці механізми мають бути максимально прозорими. А теза, що ціна не головне, – вже не може працювати. Тому що грошей немає.

Спецімпортери мають бути поставлені в рівні умови і жорсткі рамки і припинити ганебну практику боротьби за одну й ту ж партію на болгарському чи чеському заводі. А маржа і прибуток мають поміщатися у відведені законом відсотки.

Тетяна Ніколаєнко, Цензор. НЕТ