Кличко доручив перевірити ремонт корпусу госпіталю за мільярд гривень



кличко

Мер Києва Віталій Кличко доручив Департаменту фінансового контролю та внутрішнього аудиту КМДА провести позапланову перевірку тендеру та заявленої вартості ремонтних робіт у "Київському міському клінічному госпіталі ветеранів війни".

Про це мер столиці написав у Telegram.

"Також столична влада підготувала звернення до правоохоронних органів перевірити дотримання і прозорість процедур щодо ремонту цього обʼєкту. Якщо були порушення і завищення цін, — скасовуємо тендер і оголошуємо новий. А щодо відповідальних осіб – за результатами перевірок будуть ухвалені відповідні рішення, в тому числі й кадрові", – пообіцяв очільник столиці.

Як повідомлялося, минулого тижня комунальне підприємство "Київський міський клінічний госпіталь ветеранів війни" КМДА уклало нові угоди на ремонт свого головного корпусу загальною вартістю 576 мільйонів гривень.

З урахуванням укладених впродовж року угод витрати на ремонт цього корпусу сягнули 1,07 мільярда гривень. У тому числі 504 млн грн витратять на ремонт фасаду з заміною вікон, а решту коштів – на ремонт окремих восьми поверхів корпусу.

При цьому умови тендерів обмежували конкуренцію, а кошториси у КМДА оприлюднювати відмовились. Водночас під час виконання інших підрядів переможець цих тендерів ТОВ "Абсолют-клімат" завищувало ціни на окремі матеріали у 2 -4 рази.

Автор: Михайло Орлюк