ЄС схвалив черговий пакет санкцій проти Росії

ЄС схвалив черговий пакет санкцій проти Росії


Посли ЄС затвердили 13-й пакет санкцій проти Росії, повідомив редактор Радіо Свобода в Європі Рікард Йозвяк.

«Посли ЄС щойно дали зелене світло 13-му пакету санкцій ЄС проти Росії. Має бути оприлюднений напередодні річниці (російського вторгнення )24 лютого», – написав він у соцмережі Х.

Раніше посадовець ЄС у коментарі Радіо Свобода повідомляв, що 13-й пакет санкцій проти Росії включатиме тільки чорні списки

«Пакет потрібен до двохріччя (повномасштабної – ред.) війни, часу небагато, тому ЄС пропонує лише індивідуальні санкції, що й зроблять партнери G7. Але в той же час Єврокомісія продовжить працювати над впровадженням секторальних і ухвалених санкцій та боротьбу з їх обходом», – сказав співрозмовник.

Повідомлялось, що Єврокомісія отримала 245 пропозицій щодо нових підсанкційних осіб, з них 160 – компанії і люди, причетні до військового сектора, в тому числі до виробництва безпілотників, боєприпасів та високотехнологічних товарів:

«18 пропозицій стосувалися постачання зброї до Північної Кореї; 10 білоруських компаній і фізичних осіб; серед більш відомих імен – адмірал Чорноморського флоту і губернатор Тульської області».

Як пише агенція Reuters, схвалений 21 лютого новий санкційний пакет передбачає додавання до списку майже 200 юридичних та фізичних осіб, але не передбачає жодних нових секторальних заходів.

Днями міністерка закордонних справ Німеччини Анналена Бербок заявила, що до 13-го пакету антиросійських санкцій Євросоюз має намір включити обмеження проти виробництва дронів.

Раніше агентство Reuters повідомило з посиланням на джерела, що після ухвалення 13-го пакету санкцій Єврокомісія швидко запропонує 14-й набір санкцій, які можуть включати нові заборони на імпорт.

Форум