Справа про передачу "палива Курченка": Правоохоронці прийшли з обшуками до екснардепа Пашинського

Справа про передачу "палива Курченка": Правоохоронці прийшли з обшуками до екснардепа Пашинського


пашинський,сергій

Колишній народний депутат та голова асоціації оборонних підприємств Сергій Пашинський заявив про обшуки у його помешканні у справі щодо передачі "палива Курченка" державі у 2015 році.

Про це він сам написав у "Фейсбуці".

"Сьогодні зранку СБУ та НАБУ завітали з обшуком до мого помешкання. Справа щодо передачі "палива Курченка", а насправді палива кремлівської "Роснефті", державі – за часів мародерства Януковича цей олігарх наживися активами на сотні мільйонів доларів, в тому числі майже 100 тисячами тонн нафтопродуктів, які у 2014-ому році вдалося передати державним нафтовим операторам", – зазначив він.

За словами екснарлепа, у 2015 році він звернувся до президента з проханням покрити дефіцит палива ЗСУ паливом "Роснефті", "що дуже сильно тоді розізлило спонсорів Януковича та їх російських кураторів".

"Через свою агентуру росіяни тоді, 10 років тому, домоглися відкриття кримінального провадження №32014100070000038 від 08.05.2014. Саме на підставі цього 10-річного провадження в мене і проводяться обшуки", – наголосив Пашинський.

Також він додав, що інформація про оголошення йому підозри – фейк.

Автор: Юлiя Недашківська