Обшуки СБУ паралізували роботу єдиного в Україні виробника аптечок для ЗСУ



київгума,острогруд

Служба безпеки України проводить обшуки у єдиного в Україні виробника аптечок для Збройних Сил – ТОВ "Київгума", робота підприємства паралізована.

Про це повідомив генеральний директор компанії Андрій Острогруд повідомив на своїй сторінці у "Фейсбуці".

За його словами, обшуки тривають як у самому офісі "Київгуми", так і у її дочірніх підприємствах.

"Судові ухвали датовані ще 22 грудня 2023 року, а прийшли чомусь тільки зараз. Вже підписали підозру одному з засновників та директорів компаній", – написав підприємець.

Він уточнив, що загалом обшуки тривають одночасно за 6 адресами, при чому лише до обшуку в офісі "Київгуми" залучені близько 20 спецпризначенців.

"Маю на меті завчасно поінформувати про мотив такого тиску, про що напишу згодом (та про що вже неоднарозово писав, як в соцмережах та і ЗМІ). Тож ми впевненні, що спростуємо всі сфабриковані докази та сумнівні підстави відкриття цієї справи (а наразі нам вже інкримінують "держзраду"). Ми надамо всі доводи та аргументи, спростуємо чи прокоментуємо ті чи інші "докази", та впевнений, що зможемо надати аргументи хто саме і за чиєю вказівкою чинить такий тиск!", – наголосив Острогруд.

Читайте також: Три чверті кримінальних справ проти бізнесу "зависають" з метою корупційного тиску, – Сергій Позняк

Як повідомлялося, раніше генеральний директор "Київгуми" Андрій Острогруд заявляв, що тиск з боку правоохоронних органів на його компанію повʼязаний з лобіюванням закупівлі для ЗСУ аптечок китайського виробництва.

Нагадаймо, гендиректор "Київгуми" Андрій Острогруд є одним з ініціаторів громадського руху "Маніфест 42", діяльність якого спрямована на протидію корупційного тиску на бізнес з боку тилових силовиків.

Автор: Михайло Орлюк