На Банковій розглядають призначення Єрмака на посаду прем’єр-міністра, – нардеп



На Банковій розглядають призначення Єрмака на посаду прем’єр-міністра, – нардеп

На Банковій розглядають призначення Єрмака на посаду прем’єр-міністра, – нардеп

За словами нардепа Ганни Скороход, також обговорюється питання щодо розширення повноважень Кабінету міністрів України. Нібито йому можуть дати право видавати директиви, які раніше були неможливими.

Найвище керівництво України обговорює можливість призначення глави Офісу президента України Андрія Єрмака на посаду прем’єр-міністра. Про це 3 квітня заявила член депутатської групи "За майбутнє" у Верховній Раді Ганна Скороход в ефірі YouTube-проєкту "ВИШКА".

За її словами, нібито обговорюється питання щодо розширення повноважень Кабінету міністрів України. Мовляв, йому буде дозволено давати деякі директиви, які раніше були неможливі.

Скороход вважає, що призначення може статися вже у травні 2024 року.

"Я впевнена, що у травні будуть великі зміни. Цього, зокрема, вимагають і наші західні партнери. Ми все це в кулуарах між собою розуміємо. Конкретних прізвищ ми поки що сказати не можемо, але те, що Андрій Борисович справді розглядається на таку посаду". (прем’єр-міністра. — Ред .), справді існує можливість історії з директивами (дати Кабміну можливість давати прямі директиви. — Ред .), це обговорюється", — заявила нардеп.

Депутати-"кнопочники"

На запитання провідної проекту про те, чи може бути український парламент ефективнішим, ніж Офіс президента, Скороход відповіла, що на даний момент ВП відповідає за всі життєво важливі сфери в країні.

"У чому ефективність Офісу президента? У тому, що він контролює всі життєво важливі питання в країні? Його ніхто не обирав і ніхто не давав на це повноважень? Щодо парламенту, а що парламенту дають нормально працювати? До нас ставляться як до порожнього місця Ми – "кнопочники". Це для когось новина? У нас приймається якесь важливе рішення, яке впливає на життя в країні? Усе формально. Ми порядок денний дуже часто бачимо за пару годин до засідання. Про що говорити?" — Заявила Скороход.

Також її підтримав колега із міжфракційного об’єднання "Розумна політика" Роман Бабій. Він заявив, що Верховна Рада втратила свою суб’єктність.

"Якщо ми беремо чинне законодавство, парламент має бути суб’єктним. Зараз його суб’єктність нівельована по суті", — заявив Бабій.