Власники Forbes розірвали угоду про продаж видання після публікацій про причетність кремлівського олігарха



forbes

Материнська компанія видання Forbes – гонконгська Integrated Whale Media Investments – розірвала угоду про продаж Forbes Global групі інвесторів під керівництвом американського мільярдера Остіна Рассела.

Головний виконавчий директор Forbes Майка Федерле у внутрішній записці, адресованій колективу компанії, повідомив, що покупець не зміг вчасно сплатити кошти, передає Bloomberg.

"Протягом років не було нестачі інвестиційного інтересу до нашої компанії, і ми продовжуватимемо розглядати інші можливості, які можуть допомогти прискорити нашу стратегію зростання", – написав Федерле.

Остін Рассел, генеральний директор Luminar Technologies Inc., оголосив у травні про придбання 82% акцій Forbes Global Media Holdings. Угода оцінювала бізнес Forbes у $800 мільйонів.

За даними Axios, він мав час до 1 листопада, щоб залучити додаткові кошти від інвесторів після того, як один із його найбільших спонсорів, індійська компанія Sun Group, потрапила під пильну увагу через свої зв’язки з Росією.

"На даному етапі було встановлено, що розірвання контракту відповідає інтересам сторін", – йдеться в заяві сімейного інвестиційного офісу Рассела.

Читайте також: В українській редакції Forbes прокоментували причетність російського мільярдера до придбання видання

Як повідомлялося, за даними джерел The Washington Post, мільярдер і видавець російського Forbes Магомед Мусаєв у приватних розмовах із партнерами стверджував, що став тіньовим власником глобальної медіагрупи Forbes.

Формальний покупець медіагрупи Остін Рассел є засновником та СЕО компанії Luminar Technologies, яка спеціалізується на розробці технологій автономного водіння з капіталізацією понад $1,5 млрд. Це викликало сумніви у його здатності профінансувати угоду вартістю понад $800 млн.

У травні видання Axios із посиланням на джерела повідомляло, що Мусаєв залучив Рассела до процесу придбання Forbes і профінансував принаймні частину угоди.

В українські редакції видання зазначали, що Forbes Ukraine видається згідно з ліцензійною угодою. Як відомо, інвестором української редакцій видання є бізнесмен Артур Гранц, відомий як співвласник найбільших мереж магазинів "дьюті-фрі" в Україні та Білорусі.

Автор: Михайло Орлюк