Київщина відправила першу допомогу для Харківщини

Київщина відправила першу допомогу для Харківщини


Київщина відправила першу допомогу для Харківщини

Для Харківщини , яка стикнулася з відсутністю електропостачання через постійні ракетні обстріли, Київщина передала 13 генераторів

Про це повідомляє інформаційний портал "Моя Київщина" із покликанням на допис голови Київської ОДА.

Внаслідок постійних ракетних обстрілів страждає енергетична інфраструктура у різних регіонах України, а отже доводиться стикатися з проблемою відсутності електропостачання. Зокрема, Харків та область зазнали значних руйнувань, через що тисячі родин залишаються без світла та опалення. Тому мешканці Київщини об’єдналися, щоб допомогти харків’янам подолати темряву.

Руслан Кравченко, голова Київської ОДА, зазначив:

Харківщина потерпає від масованих нещадних обстрілів ворога. Загарбник б’є по енергетичній інфраструктурі. Тому від Київщини передаємо на Харківщину найнеобхідніше – генератори.13 потужних генераторів від 10 до 22 кВТ вже у дорозі до цієї області

Завтра, 15 квітня, від Вороньківської громади планують відправити ще 25 генераторів потужністю 2,5 –5,5-кВТ, а також паливо.

Наступного тижня відправлять ще партію генераторів, із них 2 великої потужності – 520-800 кВТ.

Окрім цього, у громадах Київщини є пункти для збору допомоги Харківщині. Туди можна приносити павербанки, зарядні станції, акумулятори, ліхтарики на сонячних батареях, сонячні панелі та інші пристрої альтернативного живлення.

Нагадаймо, що Гостомельчан закликають долучитися до акції "Подаруй світло Харкову".