Зобов’язання перед МВФ: Влада обіцяє за пів року перезапустити БЕБ



мвф

Фото: невідоме

До серпня 2024 року Україна створить спеціальний суд, який розглядатиме адміністративні справи стосовно державних органів, а також перезавантажить роботу Бюро економічної безпеки.

"Після розпуску Київського окружного адміністративного суду у грудні 2022 року ми ухвалимо закон про створення нового суду, який розглядатиме адміністративні справи проти національних державних органів (наприклад, НБУ, НАБУ, НАЗК)", – йдеться в тексті оновленого меморандуму про фінансову та економічну політику, оприлюдненого на сайті МВФ 12 грудня, передає Інтерфакс-Україна.

Згідно з документом, судді цього суду будуть належним чином перевірені щодо професійної компетентності та доброчесності шляхом голосування незалежними експертами з міжнародним досвідом.

Також у меморандумі значиться зобов’язання ухвалити новий закон про Бюро економічної безпеки з чітким мандатом для Бюро та можливістю проведення слідчих дій.

Згідно з документом, новий БЕБ розслідуватиме серйозні економічні злочини.

"Закон поважатиме існуюче розмежування між слідчими повноваженнями БЕБ та Національного антикорупційного бюро", – наголошується в меморандумі.

У меморандумі зазначається, що пропонований структурний контрольний показник створення суду – кінець липня 2024 року, перезавантаження роботи БЕБ – до кінця червня 2014 року.

Раніше повідомлялося, що в МВФ прогнозують прискорення економічного зростання в Україні.

Автор: Галина Ялівець