Навчальні заклади Київщини готуються до проведення НМТ: деталі



Навчальні заклади Київщини готуються до проведення НМТ: деталі

У навчальних закладах Київської області розпочалася підготовка до проведення Національного мультипредметного тесту

Про це повідомляє інформаційний портал "Моя Київщина" із покликанням на пресслужбу КОВА.

Тести мають скласти випускники 11 класів, які планують вступати до закладів вищої освіти. НМТ буде проведено у формі комп’ютерного тестування. Наказом Міністерства освіти і науки України визначено терміни його проведення – з 14 травня по 19 липня.

За інформацією Українського центру оцінювання якості освіти, реєстрація для участі в НМТ стартує у березні та триватиме до початку квітня.

Передбачено, що вступник має виконати сертифікаційну роботу, що містить завдання з 4 навчальних предметів.

Обов’язковими будуть: українська мова (без літератури); історія України; математика; ще один предмет на вибір.

На вибір можна буде обрати один з 9 предметів: українську літературу; англійську мову; іспанську мову; німецьку мову; французьку мову; біологію; географію; фізику; хімію.

Випускники виконуватимуть сертифікаційну роботу в один день у два етапи, між якими буде перерва:

  • І етап – 120 хвилин – завдання з української мови та математики,
  • ІІ етап – теж 120 хвилин – історія України та навчальний предмет, який обрав випускник.

Український центр оцінювання якості освіти затвердив загальні характеристики предметних тестів та схеми нарахування балів за виконання завдань. Випускники та їхні батьки вже можуть ознайомитись з цією інформацією. Також визначено кількість і форми тестових завдань із кожного предмета та час на їх виконання.

На виконання завдань до кожної дисципліни в учасників буде близько 60 хвилин. Проте всередині одного блоку час можна буде розподілити: наприклад, виконати українську мову за 45 хвилин, а математику – за 75. Однак повертатися до завдань першого етапу після перерви учасники не зможуть. У 2024 році така модель НМТ є найбільш прийнятною, адже враховує безпекову ситуацію. Так учасникам, яким потрібно подолати значну відстань до пункту тестування, потрібно буде лише один раз з’явитися до екзаменаційного центру

– повідомила Жанна Осипенко.

Вже розпочалася робота з моделювання мережі тимчасових екзаменаційних центрів для складання НМТ. Традиційно, ці центри будуть розміщені в закладах освіти.

Зважаючи на постійні обстріли російським агресором України, тергромадам рекомендовано підготувати захисні споруди цивільного захисту (укриття) для облаштування в них пунктів тестування та проведення комп’ютерних онлайн-тестувань.

Нагадаймо, що американський режисер придбав нове обладнання для навчання бучанців.