Суд арештував спільника нардепа Лабазюка із заставою 12 мільйонів



лабазюк

Вищий антикорупційний суд узяв під варту з альтернативою внесення застави директора приватної компанії "Ю Ар Ді Українські дороги" Дениса Назімова, якого слідство вважає спільником народного депутата Сергія Лабазюка ("За майбутнє") у справі про спробу підкупу віцепрем’єр-міністра з відновлення Олександра Кубракова та голову Держагентства відновлення та розвитку інфраструктури Мустафу Найєма.

Відповідне рішення 24 листопада ухвалив слідчий суддя ВАКС Олег Федоров, повідомляє "Слово і діло" із посиланням на співрозмовника в антикорупційних органах.

Судове засідання проходило у закритому режимі. За даними видання, НАБУ і САП просили заарештувати підозрюваного Назімова з альтернативою 100 млн грн застави. Суддя клопотання задовольнив частково і відправив його під варту з альтернативою 12 млн грн застави.

Як повідомлялося, НАБУ повідомило про підозру Лабазюку та Назімову 21 листопада.

За даними слідства, нардеп, діючи за попередньою змовою з директором підприємства, пропонували Кубракову та Найєму хабар за виділення 1 млрд грн додаткового фінансування для робіт, яке виконувала підконтрольна їм компанія "Ю Ар Ді Українські дороги".

Хабар мав становити від 3% до 5% від обсягу фінансування, при цьому підозрювані передали чиновникам $150 тис.

Автор: Михайло Орлюк