У російському Єкатеринбурзі пройшла акція дружин "мобіків": учасниць затримала поліція



Читать на русском

У російському Єкатеринбурзі пройшла акція дружин

У російському Єкатеринбурзі пройшла акція дружин "мобіків": учасниць затримала поліція

У Єкатеринбурзі (РФ) відбулася так звана "акція протесту" родичів російських окупантів. Вся суть заходу полягала у покладанні квітів до пам’ятника.

За традицією, нечисленний мітинг закінчився для жінок у відділенні поліції. Про це пишуть росЗМІ.

Декілька десятків росіянок, які представилися журналістам дружинами російських окупантів, вирішили покласти квіти до монумента "Чорний тюльпан". Вони пояснили, що таким чином вимагають від влади повернути мобілізованих додому.

При цьому згодом до пам’ятника прибули поліцейські та затримали п’ятьох учасниць "мітингу". Родички окупантів поскаржилися, що тепер у Росії навіть покладання квітів до пам’ятників стало поза законом.

"Ви затримали родичів мобілізованих. Серед них дві дівчини! Ви затримуєте молодих дівчат за те, що вони пам’ятають історію і вийшли нагадати суспільству, що відбувається", – поскаржилися росіяни.

У мережі родичі воєнних злочинців заявили, що влада забороняє говорити про несправедливість безстрокової мобілізації. Варто зазначити, що останні кілька місяців громадяни РФ виходять у різних містах на так звані "акції протестів" і покладають квіти до пам’ятників. Таким чином вони хочуть показати своє обурення відсутністю ротацій у російській окупаційній армії.

Також слід зазначити, що під час "мітингів" громадяни жодним чином не висловлюються проти військового вторгнення РФ вУкраїну та не засуджують терористичні дії своїх родичів, які ті вчиняють проти мирних громадян України.