Spotify звільнить 1,5 тисячі працівників для зменшення витрат



spotify

Шведський гігант стрімінгової музики Spotify оголосив про скорочення 17% співробітників, що становить близько 1,5 тис. робочих місць, адже компанія націлена на скорочення витрат.

Як пише ВВС, виконавчий директор компанії Даніель Ек заявив, що ухвалив це "важке" рішення в умовах, коли економічне зростання "різко сповільнилося".

"Я усвідомлюю, що це вплине на багатьох людей, які зробили цінний внесок. Проте, враховуючи розрив між нашим фінансовим цільовим станом і поточними операційними витратами, я вирішив, що суттєві дії з оптимізації наших витрат є найкращим варіантом для досягнення наших цілей", – сказав він.

За його словами, з огляду на нещодавні позитивні результати, оголошені скорочення робочих місць "здадуться напрочуд великими" для багатьох людей. При цьому компанія розглядає можливість проведення менших скорочень протягом 2024-го і 2025 років.

"Незважаючи на наші зусилля зі скорочення витрат в минулому році, наша структура витрат все ще залишається занадто великою для того, щоб досягти поставлених цілей", – заявив Ек.

У Spotify працює близько 9 000 осіб, і за словами Ека, "суттєві заходи з оптимізації наших витрат" необхідні для того, щоб компанія могла досягти своїх цілей.

Раніше компанія повідомляла про прибуток у розмірі 65 млн євро за три літні місяці – завдяки зростанню цін і збільшенню кількості передплатників.

Автор: Юлiя Недашківська