Помер батько Ані Лорак, який був українським патріотом і журналістом: співачка відреагувала



Помер батько Ані Лорак, який був українським патріотом і журналістом: співачка відреагувала

Помер батько Ані Лорак, який був українським патріотом і журналістом : співачка відреагувала

Українська співачка-зрадниця родом з Буковини Ані Лорак повідомила про трагедію в сімʼї. У 77 років помер її батько Мирослав Іванович Куєк. Причина смерті наразі невідома.

Він був патріотом України та багато зробив для своєї батьківщини. Спершу новину оприлюднив член Національної спілки журналістів України Юхим Гусар у "Фейсбуці".

"Відлетіла світла душа Мирослава Куєка. Куєк Мирослав Іванович – поет, літератор, член НСЖУ, заслужений журналіст України, громадсько-культурний діяч, батько співачки Ані Лорак (Кароліни Куєк)", – написав журналіст.

Помер батько Ані Лорак – український патріот і журналіст: співачка відреагувала qkxiqdxiqdeihrant

Мирослав Куєк зробив великий вклад у розвиток України. З 1972 року він працював журналістом. Потім батько Лорак очолив відділ кіцманської райгазети "Вільне життя", був редактором багатьох літературних та краєзнавчих книг, автором поетичної збірки "Священний дар любов" та низки пісень.

Помер батько Ані Лорак – український патріот і журналіст: співачка відреагувала

Українець удостоєний Подяки Президента України (1999) та Державної стипендії видатним діячам у галузі культури (2003), був лауреатом літературно-мистецької премії ім. Віктора Зубаря.

"Прощавай, тату. Ти завжди в моєму серці", – написала Ані Лорак, яка не зможе приїхати до України через свою проросійську позицію. Пост вона супроводила архівним фото з Мирославом Куєком.

Помер батько Ані Лорак – український патріот і журналіст: співачка відреагувала

У відкритих джерелах можна знайти інформацію, що журналіст був свідомим громадянином і патріотом України. За громадську роботу національно-демократичного спрямування Мирослава Куєка відзначено пам’ятними медалями "70-річчя Української Повстанської Армії", "100 років від дня народження Провідника Організації Українських Націоналістів Степана Бандери", а також "Україна. За особливі заслуги".

У 2018 році він був нагороджений медаллю Всеукраїнської спілки ветеранів та працівників силових структур "Звитяги" — "За вірність традиціям" II ступеня.