Порошенко може потрапити до Книги рекордів Гіннеса за торгівлю вуглем з "ЛНР/ДНР", - ЗМІ *

Порошенко може потрапити до Книги рекордів Гіннеса за торгівлю вуглем з "ЛНР/ДНР", - ЗМІ


Петро Порошенко – єдиний із обвинувачених у держзраді, кому прокурор не обмежив терміни ознайомлення із кримінальним провадженням. Він знайомиться зі справою, де йому інкримінують держзраду за фінансування терористичних організацій т.зв. «Л/ДНР» вже 1,5 роки. Громадські активісти планують звернутись до Книги рекордів Гіннесу для увічнення цього факту – пише видання “Закон і Бізнес”.

«Петро Порошенко має всі шанси бути внесеним до книги рекордів Гіннеса як найуспішніший обвинувачений у державній зраді. Він єдиний із зрадників Батьківщини, кому прокурор не обмежив терміни ознайомлення із кримінальним провадженням» – зазначає «Закон і Бізнес».

Видання нагадує про порушення Державним бюро розслідувань щодо Порошенка кримінального провадження у «вугільній справі». Також йому оголошено про підозру в державній зраді та змові із РФ та «Л/ДНР».

«Йому оголошено про підозру в сприянні діяльності терористичних організацій, що полягала в злочинній змові з представниками Росії, згідно з якою Україна відмовила від вугілля з Південної Африканської Республіки на користь вугілля з підприємств на окупованих територіях, при цьому сплачуючи гроші за вугілля безпосередньо терористам з так званих «ДНР» і «ЛНР» - пише «Закон і Бізнес».

Журналісти повідомляють, що 2 вересня 2022 року стороні захисту було повідомлено про завершення досудового розслідування та надано доступу до матеріалів. 

«Станом на сьогодні, П. Порошенко знайомиться зі справою рівно 1,5 роки. Громадські активісти планують звернутись із цього приводу до представників Книги рекордів Гіннесу для увічнення цього видатного факту», - резюмує «Закон і Бізнес».

Раніше повідомлялось, що у 2022 році затриманий зрадник Медведчук дав свідчення СБУ  про сприяння Петра Порошенка щодо закупівлі вугілля в так званих «Луганській та Донецькій народних республіках».