На Закарпатті викрили схему незаконного виробництва та продажу пального, до якої причетний кум Медведчука



сбу

Служба безпеки спільно з Бюро економічної безпеки ліквідувала масштабну схему незаконного виробництва та збуту оптових партій пального на Закарпатті. До організації оборудки причетний депутат облради, який також є кримінальним авторитетом.

Як уточнює пресцентр СБУ, він є давнім соратником і кумом Віктора Медведчука, через що тривалий час очолював обласний осередок забороненої партії "Опозиційна платформа – За життя".

"Щоб приховати своє відношення до нелегального бізнесу, депутат облради напередодні повномасштабного вторгнення РФ "переписав" НПЗ на підконтрольну йому компанію у Києві", – зазначають правоохоронці.

З’ясувалося, що директор цієї компанії налагодив нелегальний продаж дизпалива сумнівної якості з виробничих потужностей підконтрольного йому нафтопереробного заводу у м. Мукачево.

Після того зловмисники закуповували нафту в українських постачальників сировини та переробляли її на власному заводі. Потім готову продукцію продавали мережам АЗС у Київській, Закарпатській, Львівській та Івано-Франківській областях без дозвільних документів і сплати податків.

"Для реалізації оборудки її організатори вносили недостовірні відомості до фінансово-господарської та звітної документації. Під час обшуків на підпільному НПЗ виявлено понад 600 тонн палива та обладнання для його виробництва на загальну суму майже 150 млн грн", – уточнили в СБУ.

Наразі триває слідство у межах кримінального провадження, розпочатого за двома статтями Кримінального кодексу України: ст. 204 (незаконне виготовлення підакцизних товарів) та ст. 212 (ухилення від сплати податків в особливо великих розмірах).

Зловмисникам загрожує до 5 років тюремного ув’язнення.

Автор: Юлiя Недашківська