Сполучені Штати готуються до тривалої військової кампанії проти хуситів



Читать на русском

Сполучені Штати готуються до тривалої військової кампанії проти хуситів

Сполучені Штати готуються до тривалої військової кампанії проти хуситів

Адміністрація президента США Джо Байдена розробляє плани тривалої військової кампанії проти єменських хуситів після того, як низка завданих ударів не змогла зупинити напади угруповання на іноземні судна в Червоному морі.

Про це повідомляє The Washington Post.

Зазначається, що Білий дім зібрав високопоставлених посадовців, щоб обговорити варіанти подальших дій адміністрації Байдена у відповідь на дії підтримуваного Іраном руху.

Хусити розглядають свою кампанію, що включає понад 30 ракетних та безпілотних атак на комерційні та морські судна з листопада, як засіб тиску на Ізраїль.

Представники адміністрації, які говорили на умовах анонімності, описали свою стратегію в Ємені як спробу підірвати високопоставлений військовий потенціал хуситів, щоб обмежити їхню здатність здійснювати напади на судна в Червоному морі та Аденській затоці або, щонайменше, забезпечити достатній стримувальний чинник, щоб судноплавні компанії, які уникають ризику, відновили відправку суден водними шляхами регіону.

"Ми чітко уявляємо собі, хто такі хусити та який їхній світогляд. Тому ми невпевнені, що вони негайно припинять свої дії, але ми, безумовно, намагаємося послабити та знищити їхній потенціал", — сказав високопоставлений американський чиновник.

Американська відповідь, що швидко розширюється, також ризикує втягнути Байдена у ще одну нестабільну кампанію в регіоні, який уже не раз підводив американських військових, що може підірвати його спробу переорієнтувати зовнішню політику США на РФ і Китай.