Систематично дискредитує Україну: у СБУ розповіли про автора скандальної статті NYT



Читать на русском

Систематично дискредитує Україну: у СБУ розповіли про автора скандальної статті NYT

Систематично дискредитує Україну: у СБУ розповіли про автора скандальної статті NYT

У NYT вийшов матеріал, де вони пишуть, що в Костянтинівці могла впасти українська ракета. Автор відповідної статті вже неодноразово намагався дискредитувати Україну.

Автор статті The NYT про те, що у Костянтинівці стався "трагічний нещасний випадок", а не російський обстріл — Thomas Gibbons-Neff. Джерела СБУ повідомили, що він неодноразово просував російські наративи.

Намагається дискредитувати Україну

Він систематично готує антиукраїнські матеріали у The New York Times, де намагається дискредитувати Україну та нашу армію.

Серед іншого, раніше він писав, що ЗСУ нібито використовують касетні боєприпаси у населених пунктах, заявляв, що наші військові торгують танками та артилерією, а також звинувачував у марнотратстві американських волонтерів, які допомагають Україні,

- зазначають джерела.

Ось деякі приклади його статей:

  • "Щоб відштовхнути росіян, українці вдарили по селу касетними боєприпасами" (To Push Back Russians, Ukrainians Hit a Village With Cluster Munitions);

Знімок екрану статті qhtiqzuitdiqerant

Приклад статті автора / Знімок екрану 24 каналу

  • Фронтова тіньова економіка: українські підрозділи торгують танками та артилерією (A Frontline Shadow Economy: Ukrainian Units Trade Tanks and Artillery);

Знімок екрану статті

Ще одна стаття скандального автора / Знімок екрану 24 Канала

  • Викрадена доблесть: американські волонтери, що брешуть, марнотратять і сваряться в Україні.

Знімок екрану статті

Це лише кілька прикладів зі спадщини автора / Знімок екрану 24 Канала

Саме цього журналіста вже двічі позбавляли прес-картки ЗСУ за порушення правил роботи у районах бойових дій.

СБУ розслідує злочин Росії у Костянтинівці

У прес-службі СБУ повідомили, що розслідують черговий військовий злочин Росії, який стосується обстрілу росіянами ринку у Костянтинівці 6 вересня цього року.

Розслідування здійснюється за порушення законів та звичаїв війни.

За даними слідства, ворог вдарив по цивільному об’єкту з комплексу С-300. Про це свідчать, зокрема, ідентифіковані уламки ракети, вилучені на місці трагедії.

Також досліджують низку інших матеріалів, що вказують на причетність ворога до цього обстрілу.

Наразі досудове розслідування триває, призначено низку експертиз для встановлення всіх обставин цього військового злочину.

Стаття NYT: що відомо

  • Радник глави Офісу Президента Михайло Подоляк прокоментував статтю NYT про те, що у Костянтинівці стався "нещасний випадок", а не черговий російський обстріл. За його словами, суспільство точно отримає відповідь на запитання, що саме там сталося.
  • Михайло Подоляк зазначив, що сама поява таких публікацій в іноземних медіа спричиняє "зростання конспірологічних теорій" і потребує додаткової юридичної оцінки з боку слідчих органів.
  • В Управлінні стратегічних комунікацій апарату головнокомандувача ЗСУ закликають дочекатися результатів офіційного розслідування за фактом ракетного удару по ринку у місті Костянтинівці Донецької області.
  • Речник Повітряних сил Юрій Ігнат сказав, що бачив розслідування NYT, але коментувати його відмовився.