"єРобота": Ветерани та члени їх сімей уже отримали 16 мільйонів на власний бізнес



налоги,деньги,гривня,налоговый

За грантовою програмою в рамках проєкту "єРобота" для ветеранів, ветеранок та другого з їх подружжя, які можуть отримати кошти на розвиток бізнесу в розмірі від 250 тис. грн до 1 млн грн, вже є 41 переможець цієї програми – 20 ветеранів і 21 дружина ветерана. Сумарно вони отримали вже 16 млн₴

Про це розповіла заступниця міністра економіки України Тетяна Бережна.

За її словами, за рік роботи програми "єРобота" переможці вже отримали гранти від держави на суму 4,5 млрд грн.

Найбільш популярною є програма мікрогрантів (до 250 тис. грн) "Власна справа". За цією програмою отримано більше 26 тис. заявок, визначено майже 6,5 тис. переможців та надано грантів на суму близько 1,3 млрд₴ Переможцями буде створено 15 тис. нових робочих місць.

"За рік із 1,3 млрд грн отриманих мікрогрантів за програмою "Власна справа" наші підприємці вже повернули податками і зборами до бюджетів всіх рівнів понад 336 млн грн. І ми бачимо, що програма активно працює, створюються робочі місця", – сказала Бережна.

Заявку можна подати онлайн через портал "Дія" (на якому розміщено анкету для заявника, приклад бізнес-плану тощо). Також онлайн відбувається інтерв’ю з фахівцями Державної служби зайнятості щодо особливостей поданого бізнес-плану.

На сьогодні регіонами-лідерами, де мешкає найбільше переможців грантових програм, є Львівщина, Київ та Рівненська область.