Журналісти виявили приховане майно керівника спортивного клубу ЗСУ

Журналісти виявили приховане майно керівника спортивного клубу ЗСУ


Журналісти виявили приховане майно керівника спортивного клубу ЗСУ

Під час журналістського розслідування у Вадима Височина, керівника Центрального спортивного клубу Збройних сил України, що підпорядковується Мінобороні, виявили незадеклароване майно

Про це повідомляє інформаційний портал "Моя Київщина" із покликанням на hromadske.

Згідно з його декларацією за 2019 рік, у Височина була службова квартира та одна автівка. Членів родини Вадим Височин у декларації не прописував. Проте насправді у чиновника є цивільна дружина і дорослий син, а у них — два маєтки під Києвом і кілька автівок.

Так, у дружини полковника Лесі Леськів, яка теж працює у ЦСК ЗСУ і теж подає декларації, є будинок на 260 квадратних метрів у селі Петрушки під Києвом в котеджному містечку "Петрушки Вандерленд". Будинок перебуває у власності жінки з 2012 року — тоді вона придбала його за 930 тисяч гривень (таку вартість жінка внесла в декларацію).

Ще один будинок поруч на 340 квадратів належить дорослому сину Вадима Височина, Павлу. Будинок куплений разом із земельною ділянкою у 2021 році. Судячи з соцмереж Павла, він у цьому будинку не живе, а мешкає в іншому родинному маєтку, який записаний на його маму Лесю Леськів. Будинок, записаний на самого Павла, зараз ремонтується, тож, найімовірніше, Леськів, Височин-старший та син Павло живуть разом у будинку, який перебуває у власності жінки. Це означає, що Леськів, Височин і їхній син Павло користувалися спільним майном — рухомим і нерухомим — але його не декларували як спільне, бо ж шлюб не був зареєстрований офіційно, а спільний син — уже дорослий.

Журналісти запитали про незадекларовану нерухомість і родинні зв’язки у самого Вадима Височина. Той зазначив, що із Леськів "живе разом, але не завжди". На запитання, чи знає він, що люди, які ведуть спільний побут і користуються спільним майном, мають бути відображені у деклараціях, відповів: "Ну я зараз подам декларацію та і всьо".

Вадим Височин тільки після розмови з журналістами дійсно подав декларацію. Він обіцяв внести в декларацію усе майно, яким користується родина. Проте обіцянку Вадим Височин виконав не до кінця. Він вказав лише факт існування дружини та наявності у неї автівки. Не задекларував Височин навіть будинок, у якому сам зараз живе і який належить Лесі Леськів. А ось сина у декларацію Вадим Височин взагалі не вніс — попри те, що так само користується спільним із ним майном.

Біля будинку, де живе родина полковника, журналісти зафіксували автомобіль Tesla Model S 2016 року випуску. Автівка записана на сина керівника ЦСК ЗСУ Павла Височина. Саме на цій автівці Вадим і Павло Височини разом їхали у ЦСК ЗСУ, що також зафіксували журналісти. Крім того, сам Вадим Височин підтвердив, що його син проживає з ним в одному будинку: "А що йому, самому жити? Хай з нами. Та і чого з нами? Леськів немає на місці, в роз’їздах постійно, вона працює тренером збірної. То ми з ним вдвох".

Окрім цієї автівки, у сина полковника є BMW I3 2017 і Volkswagen Polo 2019. А у Лесі Леськів — Mercedes-Benz GLE 250 2017 року випуску. У самого керівника ЦСК ЗСУ Вадима Височина, є ще дві автівки — Tesla Model Y 2021-го року і Audi A3 2015-го.

Нагадаймо, що ВАКС визнав винуватим суддю райсуду Київщини в умисному внесенні завідомо недостовірних відомостей до декларації.