Головний опонент Трампа Ніккі Гейлі відреагувала на зняття Рона Десантіса з президентських перегонів у США



Читать на русском

Головний опонент Трампа Ніккі Гейлі відреагувала на зняття Рона Десантіса з президентських перегонів у США

Головний опонент Трампа Ніккі Гейлі відреагувала на зняття Рона Десантіса з президентських перегонів у США

Ніккі Гейлі, – головний опонент Дональда Трампа на президентських виборах у США, – прокоментувала зняття Роном Десантісом своєї кандидатури. Вона зазначила, що "на фінішній прямій залишилися чоловік та жінка", і закликала виборців підтримати її кандидатуру.

Про це повідомляє The New York Times.

Зазначається, що у неділю, 21 січня, Ніккі Гейлі відвідала місто Сібрук у штаті Нью-Гемпшир, де зустрілася з виборцями. Під час промови опонентка Трампа повідомила, що Рон Десантіс знявся з гонки і побажала йому всього найкращого.

"Залишився один чоловік і одна жінка. Зараз я залишу вас із цим: Нехай переможе найкраща жінка", – сказала кандидат.

Видання зазначає, що Гейлі та її союзники вже давно намагаються позиціонувати президентські перегони як боротьбу між нею та експрезидентом Дональдом Трампом, навіть після того, як вона посіла третє місце на кокусах (зустріч із виборцями, – ред.) у штаті Айова. На зустрічі Трамп отримав 51 відсоток голосів.

"Тепер, коли пан Десантіс вибув з гонки, цей аргумент став набагато вагомішим. Хоча останні опитування показують, що в Нью-Гемпширі Гейлі відстає від пана Трампа на 15 процентних пунктів", – зазначає видання.

Експосол США в ООН розвинула цей аргумент, заявивши, що "тільки один штат проголосував" і що "половина його голосів дісталася Дональду Трампу, а половина – ні".

"Виборці заслуговують на те, щоб сказати, чи підемо ми знову шляхом Трампа та Байдена, чи ми підемо новим консервативним шляхом. Виборці Нью-Гемпшира скажуть своє слово у вівторок", – сказала вона.

Гейлі також пообіцяла залишатися в гонці до праймеріз у Південній Кароліні та "супервівторка" 5 березня, незалежно від результатів праймеріз у Нью-Гемпширі у вівторок, 23 січня.

В інтерв’ю CNN, Гейлі посилила свої нападки на Трампа, якого вона останніми днями критикувала все сильніше, а також на чинного президента Джо Байдена. На її думку, вони "однаково погані" для країни.

"Якби будь-який з них був хорошим, я б не балотувалася", – додала вона.

Гейлі також повідомила, що Десантіс, який підтримав Трампа під час своєї заяви про вихід із гонки, не дзвонив їй і не повідомляв заздалегідь про своє рішення.