Медики Ківерців замовили Гладковському китайські пікапи «швидкої» на 19 мільйонів



КП «Ківерцівський центр первинної медичної допомоги» Ківерцівської міськради Волинської області 30 жовтня без торгів замовив ТОВ «Богдан-Авто Луцьк» автомобілі для надання первинної медичної допомоги на 19 млн₴ Про це повідомляється у системі «Прозорро».

До зими поставлять 15 спеціалізованих санітарно-транспортних автомобілів з Китаю по 1,30 млн₴ Модель невідома. Прямий договір уклали, бо на відкриті торги ніхто не прийшов.

За тендерною документацією відмінених торгів, це мали бути пікапи Great Wall Wingle 7 Luxury Long із дизельним двигуном Євро 5 об’ємом 2 л потужністю не більше 143 к. с., механічною коробкою передач, повним приводом, клімат-контролем, круїз-контролем, системами безпеки, заднім парктроніком, камерою заднього огляду, фронтальними та боковими подушками безпеки водія та переднього пасажира, шторками безпеки ззаду і спереду, шкіряним салоном, сенсором освітлення і дощу тощо. Ще передбачалась зимова гума із запаскою, лебідка і вогнегасник. Що ж до медичного обладнання, то вимагались медичні ноші трьох типів (А16, А10 та волокуші), сумка-укладка для надання первинної медичної допомоги, повітряний мішок АМБУ, а також десять рятувальних термоковдр.

У вересневому прайсі компанії «Богдан-Авто» дизельні пікапи Great Wall Wingle 7 Luxury Long 2022 року виробництва без додаткового обладнання коштують у роздріб 1,08 млн₴

Тендерна документація вимагала ступінь локалізації виробництва не менше 15%. Учасник повинен був надати довідку із зазначенням найменування товару, назви виробника та номера ID товару, який присвоєно електронною системою закупівель. Якби запропонованого товару не було у переліку або ступінь локалізації товару був менше 15%, замовник відхилив би тендерну пропозицію учасника. Переможець одночасно з передачею товару повинен був надати замовнику підготовлену виробником товару фактичну калькуляцію собівартості товару, про що в складі тендерної пропозиції надається відповідний гарантійний лист.

При цьому постачальник «Богдан-Авто Луцьк» відсутній як виробник у переліку товарів із підтвердженим ступенем локалізації виробництва, який оприлюднюється на «Прозорро».

Центр очолює Олесь Марищук, а уповноваженою особою із закупівель є Ольга Кондратюк.

Засновниками «Богдан-Авто Луцьк» на чолі з Олегом Кухтою є ТОВ «Богдан-Авто Київ» і ПАТ «ЗНВКІФ «Богдан-Капітал». Кінцевим бенефіціаром фірми через «Богдан-Авто Київ» є Михайло Гладковський – один із синів Олега Гладковського, колишнього першого заступника секретаря РНБО України та бізнес-партнера п’ятого президента України Петра Порошенка.

Із 2017 року фірма натендерила 47 млн грн, найбільше – у Держпродспоживслужби Волині.